ARTVİN (AA) - Şavşat ilçesine bağlı bin 700 rakımlı Papart Yaylası'nda şenlik gerçekleştirildi.

Gürcistan sınırındaki yaylanın eteklerinde düzenlenen şenliğe yüzlerce vatandaş katıldı.

Yöresel yemeklerin ikram edildiği şenlikte, vatandaşlar yöresel sanatçıların çaldığı müzikler eşliğinde horon oynadı.

Şenliğe katılan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin'in festivaller şehri olduğunu söyledi.

Artvin'de bahar ve yaz aylarında neredeyse her hafta sonu farklı bir ilçede şenlik yapıldığını dile getiren Milletvekili Kışla, Artvin'de yıl boyunca farklı tarihlerde 59 festival yapıldığını belirtti.

Karadeniz'i Kafkaslara ve İran'a bağlayan Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapılan ve delme işlemi tamamlanan Cankurtaran Tüneli'nin 2018'e sarkmadan trafiğe açılacağını ifade eden Kışla, şöyle konuştu:

"Cankurtaran Tüneli, tünel olarak tamamen bitmiş vaziyette. Havalandırmaları, ışıklandırmaları yapıldı. Zaman zaman acil durumlarda tünelden geçiş yapabiliyoruz. Bağlantı yollarının çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Kasım ayı içeresinde açılmasına kesin bakıyoruz. Bu kış artık Cankurtaran Tünelinden geçilecek."

Hava ulaşımının en zor olduğu illerden birisinin Artvin olduğunu kaydeden Kışla, temeli atılan Rize-Artvin Havaalanı'nın önemine işaret etti.

Kışla, Artvin'de son yıllarda çok ciddi turist artışı olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu sayı daha da artacak. Bir taraftan da Sahara Tüneli ihalesinin bu yıl içinde yapılmasını bekliyoruz. 13 kilometre gidiş, 13 kilometre geliş 26 kilometre uzunluğunda bir tünel olacak. Kars'tan Şavşat'a ulaşım bu tünelle kolaylıkla sağlanırsa her şey daha güzel olacak. Şavşat doğasıyla gerçekten eşsiz bir yer. Bu bölgede ulaşım ve altyapıdaki yatırımlarla turizmi canlandıracağız."