Bitlis’in Adilcevaz Spor Kulübü tarafından yapılan olağan genel kurul toplantısında kulübün isminin değiştirilmesine karar verildi.
Belediye garajları toplantı salonunda düzenlenen olağan genel kurul toplantısında Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un başkanlığında alınan karar ile Adilcevaz Spor Kulübü’nün ismi Adilcevaz Belediye Spor Kulübü olarak değiştirildi. Alınan karar ile birlikte Adilcevaz Belediye Spor Kulübü bundan böyle Adilcevaz Belediyesi tarafından desteklenmiş olacak. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçede gençlerin daha aktif spor yapabilmeleri için belediye olarak gereken desteği vereceklerini ifade ederek, "Gençliğimizde Adilcevaz sporun ilçemiz için ne kadar önemli olduğu ve ne kadar ilgi çektiğini hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı bu spor kulübümüzü yeniden canlandırıp ilçemizde sportif aktiviteleri daha aktif hale getirebilmek için bu işe sıcak baktım. Spor birleştirici ve kaynaştırıcı bir aktivitedir. Yaşam boyu insanları yapması gereken aktivitelerden biridir. Özellikle bölgemizde sporun futbol dışında başka özellikleri de var ve bu amaçla neler yapabiliriz diye düşündük ve Adilcevaz Spor Kulübümüzü canlandıralım dedik. Arkadaşlarımız bu şartlar altında bunun mümkün olamayacağını söylediler ve bizde kulübümüze belediye olarak maddi ve manevi olarak destek olmak istedik ve bu anlamda Kulübümüzün ismi Adilcevaz Belediye Spor olarak değiştirilmesine karar vererek ekip olarak yönetimde yer almış olduk. Buradan esnaflarımıza ve ilçemizin ileri gelenlerine sesleniyorum. Gelin Adilcevaz’ı hep birlikte layık olduğu en güzel yere getirelim. Hep birlikte Adilcevaz’ın geleceğine ve gençliğine sahip çıkmamız gerekir. Çok güzel bir ekip oluşturduk ve bu ekiple ilçemize güzel şeyler yapmaya çalışalım ve ilçemizi hak ettiği en güzel yere getirelim. Futbolun yanı sıra ilçemizde dağcılık, kayak, Su-Kay, Su sporları, voleybol ve plaj futbolunun yanı sıra farklı dallardaki spor alanlarını da el birliğiyle en güzel yerlere getirelim. Ben buradan Adilcevaz gençliğine ve sporuna katkı sunan herkese ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eder, görevlerinde başarılar dilerim" dedi.
Adilcevaz Belediye Spor Kulübü Başkanı Üzeyir Akbaba ise yaptığı açıklamada; "Sayın başkanımızın ve halkımızın destekleri ile birlikte inşallah bundan sonraki süreçte Adilcevaz Belediye Spor Kulübümüzü hak ettiği en güzel yere getireceğiz. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen sayın başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Düzenlenen olağan genel kurul toplantısında üyeler, ilçenin daha güzel yere gelebilmesi için farklı alanlarda spor aktivitelerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi yönünde fikir ve düşüncelerini dile getirdi.