İkinci yarı hazırlıklarını Antalya’nın Manavgat ilçesi Side’de sürdüren PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor’da teknik direktör Hami Mandıralı, hedeflerinin sezon sonunda şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e çıkmak olduğunu söyledi.
Ligde oynadıkları son Osmanlıspor maçının ilginç olduğunu belirten Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, oyunu bırakmadıkları takdirde neler yapabileceklerini gösterdiklerini ifade etti. Mandıralı, "İki takım için ilginç oldu ama bizim için çok kıymetli bir maçtı. 2-0’dan 2-2 olan bir maç ve kaçan pozisyonlar. İstediğimiz sonucu alamadık, elimizden kaçırdık. Belki de son dakikada mağlup da olabilirdik. Gün geçtikçe daha iyi bir oyun oynamaya başladık. Bunu skora yansıtmak zorundayız. Güzel maç oldu. Bize ilerisi için ışık verdi. Mağlup durumda olduğumuz zaman da oyunu bırakmadığımız zaman neler yapabileceğimizi gördük. Bu da bizi mutlu etti. İkinci yarı hazırlıklarına başladık. Daha iyi çalışacağız" dedi.
"2-3 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"
Nokta transferlerle daha da güçleneceklerini dile getiren deneyimli teknik adam, "Can Arat transferini gerçekleştirdik. Defansa takviye yaptık. Gelenler de olacak, gidenler de olacak. Başkanımız ve yönetim bu konuda çalışıyor. 2-3 transfer daha yapacağız. Hedefimiz şampiyon olmak. Nokta transferlerle daha da güçleneceğiz. Biz teknik direktör olarak bütün birikimlerimizi oyuncu arkadaşlara aktarmaya çalışıyoruz. İyi çalışıyoruz oyuncular da buna sahada cevap veriyor. Şimdi rekabet ortamı biraz daha kızışacak. Herkes kendini farklı hissettirmek zorunda. Futbolcular çalışacak takdiri de bize bırakacaklar" şeklinde konuştu.
"DIARRA’YI ELDEN ÇIKARMAK İSTEMİYORUZ"
Takımın golcü oyuncusu Diarra hakkında çıkan transfer söylentilerine de açıklık getiren tecrübeli teknik direktör Mandıralı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diarra gibi değerli bir oyuncumuz var. Biz onu elden çıkarmak istemiyoruz. Amacımıza ulaştıktan sonra o düşünceler değişebilir. Şu an öyle bir düşüncemiz yok. Alternatif ve rekabet olsun diye biz Diarra’nın yanına bir oyuncu katmaya çalışıyoruz. Sonuçta futbolda Allah göstermesin sakatlık var. Dolayısıyla onun yanına çok güçlü bir golcü almak istiyoruz."
DÖRT YABANCI OYUNCU VAR
Toplam 4 yabancı oyuncularının olduğunu hatırlatan Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, yollarını ayıracakları futbolcular içinde yabancı oyuncularında olabileceğini söyledi. Mandıralı, "Futbol da vazgeçilmeyecek oyuncu yok. Siz takımın menfaati için bir oyuncu istersiniz. O zaman da başka bir yabancı oyuncuyla yollarınızı ayırırsınız. Bu da medeni şekilde olur. Şu an böyle bir şey gerçekleşmediği için yok. Olursa da ayrı kulvarda onu da değerlendiririz. Yollarımızı ayıracağımız yabancı oyuncular da olabilir" diye konuştu.
Ligin ikinci yarısının çok zorlu geçeceğine dikkat çeken Mandıralı, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bu ligi ilk başlarda tanımıyordum. Oyuncuları tanıyordum ama ligi tanımıyordum. Şimdi şükürler olsun ki hakimim olaya. Çünkü rakiplerimizi hem kendim izliyorum, hem de izleyen hocalarımız var. Buradan da öğrendiğimiz çok şey var. Çetin bir ikinci yarı geçecek. Arada çok puan farkı yok. Biz iki maçımız evimizde oynayacağız. İki maçı kazandığımız zaman nerede olacağımızı göreceğiz. Zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor. Çünkü rakipler 5-6 oldu. Şampiyonluk bu rakipler arasında geçecek. Umuyorum ki biz ilk çıkan ekiplerden bir tanesi oluruz. Bunu içinde savaşmamız gerekiyor. Futbolun savaşını saha da vermemiz lazım. En son maçta görüldüğü gibi girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz lazım."