PTT 1. Lig’in 16. haftasında golsüz sona eren Elazığspor-Adanaspor maçının ardından her iki takımın teknik direktörü basın toplantısında konuştu.
Özellikle ilk yarı itibariyle olumlu bir maç olduğunu belirterek sözlerine başlayan Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, oyuncularını ilk yarı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik etti.
Ağustos sonunda toplanan bir takımın, kendisinden en az 5-6 kat bütçeli takımlar arasında, ilk yarıyı liderden 8 puan geride bitirmesinin başarılı olduğunu belirten Özat, ”Başkanla yaptığımız toplantıda ben kendilerinden 4,5 mümkünse 6 tane nokta transfer istedim. Çünkü görüyorsunuz giren çıkan belirli. Genç çocukları alıyor. Dolayısı ile Play-off’u zorlamak istiyorsak 5 ya da 6 tane nokta transfer yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben elimdeki malzeme ne ise onunla yarışırım ama şunu da söyleyeyim bu kadro ile devam edersek hedefimiz ligde kalmak olur” dedi.
ADANASPOR CEPHESİ
3 haftadır kulüp ve takım olarak çok sıkıntılar içerisinde olduklarını dile getirerek konuşmasına başlayan Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, ”Bu zorlu dönemle, çok zorlu rakiplerle oynamak durumundaydık. Birisi Osmanlıspor, diğeri Antalyaspor deplasmanı ve diğeri de bugün oynadığımız Elazığspor’du. Şu 3 maça baktığımızda olağanüstü durumlarda, alt yapıdan 8-9 tane oyuncumuzla çıkmak zorunda kaldık. Bu 3 maçtan 5 puan almak her babayiğidin harcı değildir. Oyuncularımı buradan kutluyorum. İnanılmaz mücadele ederek hadlerini bilerek oynadılar. 2 maçta vermediğimiz pozisyonları Elazığspor’a ilk 45 dakikada verdik. Elazığspor maçın genelinde topa sahip olma oranı bize göre çok üstündü ama ilk 45 dakikada bizim kalecimizin üstün becerisinden dolayı gol yemeden kapattık. İkinci yarıda da biraz daha dengeli oynamaya çalıştık. İstediğimiz pozisyonları ikinci yarıda bulduk onları da biz değerlendiremedik. Elazığspor bize karşı üstün bir mücadeleyle oynadı onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.