Antalya’da pazar esnafı ve mahalle halkı, Cuma pazarının kaldırılmaması için eylem yaptı. Muratpaşa Belediyesi önüne gelen esnaf ve mahalleli, Belediye Başkanı Ümit Uysal ile görüşmek istedi ancak Başkan Uysal’ın belediye binası dışında olması nedeniyle görüşme sağlanamadı.
Muratpaşa Belediyesi, pazar esnafından Cuma günleri Kızıltoprak Mahallesi’nde kurulan semt pazarının Kızılarık Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazara taşınmalarını istedi. Bugün sabah Cuma pazarını kurmak için Kızıltoprak Mahallesi’ne gelen pazar esnafının tezgahlarına kurmalarına zabıta ve polis ekipleri izin vermedi. Tezgah açamayan pazar esnafı mahalle halkı ile birlikte Muratpaşa Belediyesi’ne geldi. "Pazarımızı geri istiyoruz" sloganları ve alkışlarla Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile görüşmek isteyen esnaf ve mahallelinin bu isteği Başkan Uysal’ın belediye dışında olması nedeniyle gerçekleşmedi.
Mahalleli ve esnaf 5 bin imzanın bulunduğu dilekçeyi belediye yetkililerine verirken, Başkan Uysal ile görüşmek için bekleyişlerine devam ediyor.
Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ise Cuma pazarının kurulmaması için daha önceden esnafı bilgilendirdiklerini söyledi.