Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire’yi ziyaret etti. Başkan Kaçire Eryılmaz’ı överek, “Hasan bey çiftçimizin ve bizlerin sorunlarını en iyi bilen bir arkadaşımız. Tarımda nereye elini atsan elinde kalıyor. İnşallah Milliyetçi Hareket Partimiz bu işin içinden çıkacaktır” dedi.
MHP Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire’yi ziyaret etti. Eryılmaz’ın ziyaretinde Şehzadeler Ziraat Odası’nın yönetimi de hazır bulundu.
Oda Başkanı Mustafa Kaçire, “Hasan bey çiftçimizin ve bizlerin sorunlarını en iyi bilen bir arkadaşımız. Tarımın köklü bir çözüme kavuşması lazım. Devlet artık tarımdan elini çekmeli bunu sivil toplum kuruluşlarına devretmesi lazım. Kendi sorumlarımızı kendimiz daha iyi hallederiz. Tarımın sorunları o kadar büyük ki neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. İnşallah Milliyetçi Hareket Partimiz bu işin içinden çıkacaktır. Sayın vekilimizi iyi yerlerde göreceğimiz inancımız tamdır” dedi.
TARIM, MANİSA İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR
MHP Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ise “Manisa için olmazsa olmaz tarımdır. Tarım ve hayvancılık birçok şey önemli ama öncelikle işsizlik için önemli. Bugün devletin resmi rakamlarında 3 milyon 96 bin başvuru var. Bu 3 milyon 96 bin başvurunun nereden geldiğini bu işsizliğin nasıl arttığını hepimiz biliyoruz. Tarım sektöründe çalışanlar bugün sanayide işçi statüsünde çalışıyorlar. Tarımda çalışanlar bu ülkenin lokomotifi olmasına karşın bugün vasıflarını taşımadıkları sanayide çalışıyor. Bu hem sanayici için hem de tarımcı için kötü bir durum. Oralarda teknik elemanların çalışması lazım. Tarımda yapacağınız destekte öncelikle işsizliği çözeceksiniz. Herkes helal para kazanmak için çalışıyor. Tarım sektöründeki girdileri iyi ayarlayamazsak ürettiğimiz ürün dünya pazarlarında hiçbir zaman rekabete açılamaz” diye konuştu.
KASAP DÜKKANINDA BERBER ÇALLIŞTIRILMAZ
Eryılmaz konuşmasının son bölümde ise MHP’nin çiftçiye yönelik vaatlerinden bahsederek şunları söyledi: “Mazotu 2 TL’den az yapacağız. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok aktif görevde çalıştım. 17 ilçeyi çok iyi biliyorum. Yem gübre ve zirai ilaçlarda KDV ve ÖTV alınmayacak. Yine aynı şekilde tarımsal sulamalarda da alınmayacak. Devlet olarak afetlerde hızlı hareket ediyor muşunu o önemli. Devletin elini sizler hissedebiliyor musunuz. Hayır! Diyarbakır’da tarım ve hayvancılığa hangi destek veriliyorsa Manisalı çiftçimi de aynı desteği vermek Milliyetçi Hareket’in boynunun borcu olsun. Manisa’ya Tarım bakanı istiyorlar. Bir kere onun ismi Tarım Bakanlığı değil, Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı’dır. Ama kasap dükkanında Berber çalıştırılmaz. Tarım ve hayvancılığı bilen, sırtı terleyen biri o yerde olmalıdır.”