Diyarbakır Kulp ilçesinde müftülüğe bağlı Kur'an kursunda yanarak hayatını kaybeden 6 çocuktan 5'inin cenaze namazı Dicle Üniversitesi Fakülte Cami'inde kılındı. Namazda gözyaşları sel oldu. 'Ağabeyimi götürmeyin' diye ağlayan bir kız çocuğunun feryadı yürekleri dağladı.

CENAZELERDEN ÖNCE HATİM YAPTILAR

Kulp ilçesi Karaağaç Mahallesi'ndeki Kur'an kursunda elektrik ısıtıcısından kaynaklandığı ortaya çıkan yangında hayatını kaybeden 5 çocuk için Dicle Üniversitesi'ndeki Fakülte Cami'inde cenaze namazı kılındı. Bir çocuğun cenazesi Diyarbakır'a getirilmeden köyünde defnedildi. Cenazeler camiye gelmeden önce hayatını kaybeden öğrenciler için kuran kursu öğrencileri ve vatandaşlar hatim yaptı. 5 çocuğun tabutu cami içerisine serilen battaniyelerin üzerine yan yana kondu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.



"AĞABEYİMİ GÖTÜRMEYİN"

Cenaze namazının ardından tabutlar omuzlara alınarak araçlara götürüldü. Bu sırada cami dışında bekleyen kadınlardan bazıları cenazeleri görünce fenalık geçirdi. 'Ağabeyimi götürmeyin' diye feryat eden bir kız çocuğunun çığlıkları yürekleri dağladı.



Önceki gün yaşanan faciada, yaşları 15 ile 16 arasında değişen Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman, Mehmet Bingöl, Sabahattin Altın, Muhammed Bayka hayatını kaybederken, 6 çocuk da yaralı kurtulmuştu.



CENAZE NAMAZINI MEHMET GÖRMEZ KILDIRDI

Öte yandan hayatını kaybeden çocukların cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Prof. Dr. Mehmet Görmez, burada yaptığı açıklamada, "Bazı gençler, maalesef eli kalem tutacak bazı gençler dağlara gittiler ve kardeşlerini katlettiler. Kendi hayatlarını da ahiretlerini de berbat ettiler" dedi.