ANKARA (İHA) – İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı sonucu şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Ankara Adliyesi önünde tören düzenlendi.
Ankara Adliyesi önünde düzenlenen törene Ankara Adliyesi’nde görevli hakim, savcı ve avukatlar katıldı. Törende basın açıklaması tartışması yaşandı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Demokrat Yargı Derneği adına basın açıklaması yapmak isteyen Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, programda böyle konuşma olmadığı ve dernek adına basın açıklaması yapılamayacağı belirtilerek engellemek istendi. Ancak engellemelere ve mikrofonun kapatılmasına rağmen açıklama yapan Karadağ, bir acının karşısında saygıyla durmak için burada olduklarını belirterek, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a rahmet diledi.
Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Berra Besler ise, yaşanan olaya rağmen dimdik ayakta durduklarını belirterek, “Katiller, teröristler yargı camiasını bu tür olaylarla bezdiremezsiniz. Savcısı, hakimi ne bedel ödemek gerekirse ödemeye hazırdır. Yargıyı itibarsızlaştıracak davranışlarda bulunmamak konusunda herkesi uyarıyorum. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak da, yapılan törenin bir sendika adına yapılmadığını ifade ederek, “Bu bir terör eylemi. Bu eyleme karşı herkesin tek vücut olması konusunda küçük bir tören yapalım istedik. Bu töreni herhangi bir sendika adına düzenlemedik. Acımızı paylaşalım. Ankara Başsavcılığı adına konuşuyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayalım” diye konuştu.
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ise, adaletin hizmetkarları olduklarını söyleyerek, “Adaletten asla taviz vermeden çalışacağımıza inanıyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
Tören sonunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için dua edildi.