İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV)’in düzenlediği “22’nci Uluslararası İzmir Avrupa Caz Festivali Afiş Yarışması”nda Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin eserleri de yer aldı.
“Grafik Tasarıma Giriş” dersi kapsamında, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Mehtap Aşıcıoğlu, Öğr. Gör. Cemalettin Yıldız, Arş. Gör. Sevgi Arı ve Uzm. Dilek Erdoğan Aydın’ın danışmanlığında yürütülen ve üretim süreci 4 hafta süren projede, geleneksel yöntemlerle çağdaş tasarım ve üretim yöntemleri harmanlanarak caz müziğinin ritmi tasarımlarda görselliğe kavuşturuldu.
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen yarışmanın eserleri, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda da sergilenmeye başlandı. 452 eser arasından seçilen 35 afişin yer aldığı yarışmada, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinin 13 afiş eseri sergilenmeye değer görüldü.
Serginin açılışında konuşan Öğr. Gör. Mehtap Aşıcıoğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencilerini kutlayarak, “Diğer öğrencilerim üzülmesinler. Bu sergide olmaz da başka sergide ödül alırsınız. Bunlar hep gelip geçici şeyler. Önemli olan başarılar. Burada bulunan tüm ders asistanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Sergi hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Cemalettin Yıldız ise, yarışmaya grup olarak katıldıklarını dile getirdi. Yıldız, “Sergiye 67 tane iş gönderdik. 35 tane sergilenmeye değer afiş seçildi ve 13 tanesi de bizim öğrencilerimizin afişleri arasından seçildi. Bu işi daha yeni öğrenen öğrenciler olmalarına rağmen 3’üncü yarıyıllarını okurken yarışmaya katıldı öğrencilerimiz. Aslında alt yapıları çok iyi değildi. Ona rağmen çok büyük bir başarı gösterdiler. Uluslar arası bir sergideki eserlerin neredeyse 3’te birini bu öğrencilerin oluşturması onların geleceği açısından da çok önemli bir kazanım” diye konuştu.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açılan sergi 27 Mart tarihine kadar gezilebilecek.