Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Uyanık istifa açıklamasında, "Uzun zamandır biliyorum ki her basın toplantısında 3 yada 4 kez her basın toplantısında kafanızda işi bıraktı mı sorusuyla geldiğinizi biliyorum. Evet gerçekten o gün geldi şirketten ve Samsunspor'da üstlenmeye çalıştığım vazifeden ayrılma vedalaşma günü. Çok fazla konuşmak istemiyorum, ayrılıyorum. Samsun'da bu çift başlılığın olmasına Samsunspor'a zarar verdiğini görüyorum ve kendi kişisel açımdan burda durmamın fayda değil zarar verdiğinin farkındayım. İstanbul'a gittiğimde yönetim kurulu ve Yüksel Yıldırım Bey ile karşılıklı konuşmuktuk. Birbirimizle ilgili sıkıntılarımız vardı. Devamında bu akşam için toplantı organize etmiştik. Birebir dün akşam sosyal medyada çıkan yazılardan sonra konuşacak bir şey olmadığı ortaya çıktı. Kendi adıma dolayısıyla ortaklığımdan ve yapmak istediğim kendimce bilgimce bütün görevlerimden istifa ediyorum. Samsunpor'un daha iyi olacağına inanıyorum, Samsunspor'un tek başlı olunca daha iyi yöneteceğine inanıyorum. Samsunspor'u yöneten insanların performansının artıcağını düşünüyorum. Ben ismail Uyanık olarak Samsunspor'u yükseltmek yüceltmek için kurguyla geldim. Fakat başta başladığımız nokta ve bugünkü geldiğimiz durum çok farklı ve endüstriyel futbolda maddiyat çok önemli. Samsunspor, şuan maddi şartlarda sayılı kulüplerden bir tanesi. Tabii biz biraz fazla duygulu olduğumuz için bundan etkilenmememiz mümkün değil. Ben gidiyorum arkadaşlar, benim gitmeme üzülenler de olacak sevinenler de olacak. Burada olduğumuz dönemce elimizden geldiğince kendi doğamız gereği bi takım şeyler yapmaya çalıştık. Bunun takdirini siz biliyorsunuz, Allah biliyor Samsunspor ile ilgili yaptığım işler için vicdanım rahat. Seyircilerden ricam Samsunspor'un futbolcusuna bu kadar rahat hakaret etmek doğru değil. Bu insanlar bizim adımıza savaşıyor bizim armamızı renklerimizi taşıyor. Kendi savaşcılarımıza bu şekilde hakaret etme hakkını kimseye veremeyiz. Bunun da çift başlılıktan kaynaklandığını düşünüyoruz. Biz buraya en iyi oyuncuları getiriyoruz, fakat gelen oyunculardan bir türlü tam kapasite faydalanamıyoruz. Bunun sebebini herkes kendi şapkasını önüne koyup düşünmeli. Samsunspor benden sonra yönetimin daha sevecen olacağını daha iyi hocalar getireceğini düşünüyorum. Daha iyi performans getireceğinede eminim. Belki ben olunca iyi geçinmeyi bilmiyoruz. Samsunspor'un menfaati için ayaklarına basmaktan çekinmiyoruz, diyeceklerim bu kadar." ifadelerini kullandı. 

HASTALIĞI TEDAVİ ETMEK İÇİN AYRILIYORUM

Futbolcu grubundan istedikleri verimi alamadıklarını ifade eden İsmail Uyanık, "Bu işler çok uzun işler, geçen sene şampiyon olma stratejisiyle çıkıp olamamak sonuçta benim başarısızlığımdır. Ben yönetimdeki geçen sene süren bir sezonda futbolculara ak ve karayı göstereceğiz demelerini benim engellemem gerekirdi.  Bu benim hatam, burası bana teslimdi. Ben hiçbir şeyi tek başıma yapmadım. Her şeyi elimden geldikçe yeni düzene uydurmaya çalıştım, fakat yapamadım. Futbol endistrüyel bir futbol gerçekten, ciddi bir para ayrılıyor buraya. Biz buna başlarken 80 milyon TL borç var iki senede bunu öderiz, 150 milyon TL ile üst noktaya kadar çıkıp şirket kendi ayakları üstünde durana kadar Samsunspor A.Ş'ye 150 milyon TL de para ayıracağız demiştik. Aslında her şey konuşularak yapıldı. Dolayısıyla önemli değil, bugünkü kadronun sorumlusu ben isem bununla gurur duyarım. Hamaset yapmak istemiyorum, biz bir tane yanlış oyuncu almadık. Kimse kapasitesiz ve kötü değil, hastalık buraya en iyi oyuncuyu getirip verim alamamamız. Ben bu sebepleri biliyorum ve bu sebeplerden dolayı bu hastalığı tedavi etmek için ayrılıyorum." dedi.

HER ŞEY ULU ORTA KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Ortaklar arasındaki konuların ulu orta konuşulduğuna dikkat çeken Uyanık, "Biz senelerce Samsunspor'u yönettik fakat bu kadar aile içindeki işler, ortaklar arasındaki konular, ulu orta konuşulmasına gerek yok. Biz gereğinden fazla şeffaf olarak bir mahalle kahvesi ya da dost meclisindeki olayları, futbolcuları, yönetimi gibi işleri böyle ulu orta tartışmaya açmayı doğru bulmuyoruz. Bunun da  seyircilerin de biz para veriyoruz fakat siz niye oynamıyorsunuz, duygusu ile böyle bir hoşgörüsüzlük yaratığını düşünüyoruz. Tabii ki yanlış hoca seçimi yanlış futbolcu seçimi olabilir. Ama bu baskı kalktığı zaman bizim iki tane takımımız var. 24 kişilik bu takımları lige koy 1-2-3 olurlar bunun sebebi de çift başlılık." diye konuştu.

ŞİRKETE TALİP OLMAYI DA BİLİRİM

Samsun için verdiği sözlerden dönmediği dile getiren İsmail Uyanık, "Samsunspor Samsunlularındır, bunu x bir yerdeki şirket gibi görmemelisiniz. Burası bir kömür şirketi değil, televizyon şirketi değil. Ayrıca Ömer Seyfettin'in Diyet diye bir hikayesi var bu hikayeyi okumanızı tavsiye ediyorum. Samsunspor'da diyet hikayesinin gerçekleşmesi doğru olmaz. Yaşayacak günleri var ama buna sebep olmak istemiyorum. Ama gittikçe pasif hale dönüşen, gittikçe beraber yönetelim dediğimizde tek başına kararlar alan, bireysel konuşmalar yapan bir zihniyet ile daha fazla çalışamayacağım. Samsun'a verdiğim sözden dönmüşte değilim. Eğer Yüksel Yıldırım Bey, şirketi satıyorum derse gerekli çabayı gösterip, şirkete talip olmayı da bilirim bu kadar söylüyorum." dedi.

BİR İSMAİL UYANIK GİDER, BEŞ TANESİ GELİR

Samsunspor'a karşı yanlış yapmadığını ifade eden Uyanık, "En kötü tek başlı yönetim bile çift başlı yönetimden daha iyi performans gösterir. Samsunspor için bu bir şanstır. Samsun'un seyircisi sevdalısı her zaman bu kontrolü sevgiyi ilgiyi destek göstermek zorundadır. Kişilerle alakası yok bu işin, ben de herkes gibi Samsunspor sevdalısıyımdır.  Hayatmın en mutlu günleri Samsunspor'u yıllarca  tribünden izlediğim Samsunspor'un başkanı olduğum gündür. Ben Samsunspor'a karşı bir yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Yanlış bir noktaya verdiğimi düşünmüyorum. Yine Samsun'un evladı  tırnakları ile kazandığı parayı buraya harcayan bir arkadaşımızla beraber yüklendik. Sadece kendini ifade etme konusunda bizim tarzımıza uymayan bir üslubu var. Benim de buna daha fazla burada durmamın faydası olmadığını görüyorum. Ben bu takımın sezon sonunda gayet rahat şampiyon olacağını düşünüyorum. En iyi hocaların Samsunspor'a geleceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Samsunsporlular üzülmesinler bir İsmail Uyanık gider, beş tanesi gelir. Sonuçta biz Samsunspor tribünlerinden geldik, sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

BENİM YÜZÜMDEN GELMİYORSA EĞER, ARTIK BUYURSUN GELSİN

Ertuğrul Sağlam ile ilgili de açıklamalarda bulunan İsmail Uyanık, "Ertuğrul geçmişten bu yana önemli virajlarda kavşaklarda birbirimize dokunmamızın çok etkili olduğu bir teknik direktör. Eğer benim yüzümden gelmiyorsa, bu saatten sonra yokum, buyursun gelsin." dedi. 

GEREKİRSE ORADAN DA AYRILIRIM

Samsunspor Derneği Başkanlığı'ndan ayrılmadığını ifade eden İsmail Uyanık şunları söyledi:

"Dernek ile Samsunspor A.Ş.  organik bir bütündür. Birbirine sarılı yaşamak zorunda en azından. Bir dönem bu iki kulübün  ve kurumun çok anlaşmalı ve ahenk içinde olması gerekir. Şuan için dernekten ayrılmadım, ama uyum olması için gerekirse oradan da ayrılabilirim. Her şey için teşekkür ederim hakkınızı helal edin."