İSTANBUL, () İSTANBUL  Valisi Vasip Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda  "Valiliğimiz, Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli hazırlığı yapmış ve her türlü tedbiri almıştır" dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yazılı mesajı şöyle:

"Saygıdeğer İstanbullular; Kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının içtenlikle idrak edilip yaşandığı müstesna günlerdir, bayramlar. Bu günlerde birbirimize elimizi uzatır, kucaklaşır ve gönül kapılarımızı açarız. Bizi insan ve millet haline getiren vefa, şefkat, merhamet gibi duygularımızın ve değerlerimizin en fazla farkına vardığımız zamanlar şüphesiz bayramlar ve özellikle de Kurban Bayramıdır. Darda olan ve sıkıntıda kalan insanlarımıza Kurban Bayramında sayısız dost ve kardeş eli uzanır. Onların dertleri ve yoksullukları giderilmeye çabalanır. Küsler barışıp kucaklaşır. Çocukların bayram sevinci elbette bir başkadır. Bayramlar çocukluğun en mutlu zamanlarıdır. Bu bakımdan bayramlar sosyal dayanışmamızın ve birliğimizin de temel taşlarıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüzü yıkmayı hedef alan hain terör saldırılarının bugünlerde yeniden artarak asker ve polislerimizi şehit etmeye başlaması içimizi kanatmakta ve bayramda yüreğimizi yakmaktadır. Şehitlerimizin hatırasını milli onurumuza yaraşır biçimde göğsümüzde bir şeref madalyası gibi taşıyacağız. Bu millet hiçbir zorbalık ve şiddete ne geçmişte teslim olmuştur, ne de bugün teslim olacak değildir"

"GAZİLERİMİZE TEK TEK ULAŞMAYI GÖREV BİLELİM"
"Mübarek Kurban Bayramını şehitlerimizin ailelerine sarılıp onların maddi ve manevi sıkıntılarını gidereceğimiz büyük bir milli ve dini gün haline getirelim. Bayramın birleştirici ve kaynaştırıcı gücünü şehitlerimizin ailelerinin acılarını ve yaralarını daha fazla sarmak için kullanalım. Gazilerimizin bayramlarını kutlayarak onların yanında yer almaya, gazilerimizin ve ailelerinin sorun ve kederlerini paylaşıp yok etmeye özellikle önem verelim ve bildiğimiz tanıdığımız bütün gazilerimize tek tek ulaşmayı görev bilelim. Bu vatan, bu millet, bu bayrak var oldukça şehitlerimizin ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıkları şükranla anılacaktır"

"VALİLİĞİMİZ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMIŞTIR"
"Muhterem İstanbullular; Valiliğimiz, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli hazırlığı yapmış ve her türlü tedbiri almıştır. Sizlerden kurumlarımızın aldığı kararlara ve görevlilerin ikazlarına uymanızı rica ediyorum. Kurban Bayramı nedeniyle seyahate çıkan vatandaşlarımızın trafikte azami dikkat içinde olmalarını, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uyarak sevinç içinde yaşanması gereken bayramlarda ailelerine ve milletimize büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum"