PTT 1'inci Lig'de mücadele eden Orduspor'un 18 kişilik takım kadrosunda bulunan liseli 14 futbolcu, bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi.

Orduspor'da 18 kişilik takım kadrosunda bulunan lise öğrencisi 14 futbolcu Ordu ve Trabzon'da çeşitli okullarda bugün YGS'ye girdi. Merkez Altınordu İlçesi’ndeki okullarda sınava giren futbolculardan bazıları Orduspor Kulübü’nde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra sınava girecekleri okullara gitti.

Sınav öncesi kulüpte Teknik Direktör Hüseyin Özcan’la biraraya gelen futbolcular, kısa bir durum değerlendirmesi yaptı. Hüseyin Özcan, bugün oynayacakları Osmanlıspor maçının ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) istekte bulunduklarını belirterek, "Benim oyuncularım sabah kahvaltı yapıp sınava gitti. 12.50'de biten sınavdan koşa koşa maça gelecekler. Acele şekilde maça çıkacaklar. Osmanlıspor’un mağdur olmasını istemeyiz asıl mağdur olan şu anda Orduspor’dur. Mağdur olan biziz, bizi bu sıkıntılı dönemde sıkıntımızı bir kat daha artıracak bir uygulamadır" dedi.

Orduspor Kulübü'nün YGS'ye girecek fuitbolcuları için maç saatinin veya tarihinin ertelenmesi talebi üzerine TFF hafta içi aldığı kararla, Orduspor- Osmanlıspor maç saatini 13.00'dan 15.00'a ertelemişti.

Futbolculardan Serkan Korkmaz, YGS ve maçın önemine dikkat çekerek, "Sabah kahvaltımızı yaptık, forma eşofmanlarımızı giydik. Sınava gireceğim, hem sınav hem maç önemli, inşallah bu üç puanı alırız" dedi.

Muhammet Can Öztürk ise "Bugün önemli bir sınav, bir senedir çalışıyoruz sonuçta. İnşallah hayırlısı olur. Maçı da inşallah güzel bir sonuçla kazanırız diye umut ediyorum" diye konuştu.

Mehmet Batuhan Şenel de sınavdan çıkıp stada gideceğini belirterek maçtan da galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.