Yunusemre Belediyesi ile Yunusemre Kaymakamlığı’nın desteklediği Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman öncülüğünde başlatılan ’Gençliğine, Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapıcı Maddeden Uzak Dur’ projesi kapsamında liseli öğrenciler tarafından müzik dinletisi düzenlendi.
Manisa Polisevi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen dinletiye Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Programda, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Uzm. Dr. Ümit Atman konuşmasında, “Ağustos ayında masa başında başladıkları çalışmaları 2014 eylül ayında hayata geçirdik. Eylül ayından itibaren Yunusemre İlçesindeki 9’uncu sınıftan 12’nci sınıfa kadar bütün gençleri ziyaret ederek başta sentetik uyuşturucu olmak üzere madde bağımlılığı konusunda bilgilendirdik. Bu bilgilendirmeleri yaparken sadece eğitim vermenin yeterli olmayacağını, gençlerimizi aynı zamanda farklı alanlara, ergenlikle birlikte kafalarında uçan kelebeklere eşlik etmek için farklı güzel uğraşlara sevk etmemiz gerektiği inancıyla sosyal çalışmalara da başladık. Başlangıçta bir öğretmenimiz yanımızdayken proje sonunda şu anda çok kalabalık bir grubuz.” dedi.
Gençlere tavsiyeler ve öğütler veren Vali Bektaş konuşmasında, “Özellikle gençliğimizle, gençliğimizin akıl sağlığı, ruh sağlığı ile enerjisiyle, çalışkanlığı ile verimliliği ile sorunu olanlar var. Bunlar dediğimiz zenginliklerimizi harcayarak ülkemize en büyük kötülüğü yapmak istiyorlar. Gençlik çağı, biz de oralardan geldik. Benim de sizin yaşlarınızda 3 tane çocuğum var. Biliyorum, hassas yaralanılabilir bir çağ, bir kısım özellikler taşıyor. Dolayısıyla bütün hesapları gençlerimizin üzerinde yapıyorlar. Ülkemiz üzerinde hesabı olanlar bize en kalıcı zararı gençlerimiz üzerinden vermeye çalışıyorlar. Bunda kısmen de başarılı oluyorlar. Kendi gençlikleri olmadıkları için, kendi genç nüfusları azaldığı, yaşlı nüfuslu toplumlar haline dönüştükleri için, kendi sorunlarını çözecekler, yerine bizim başımıza sorun açmaya çalışıyorlar. Biz özellikle büyük şehirlerde bu sorunlarla mücadele ederken zorlanıyoruz. Siz her gün bu problemin bu sıkıntının yansımaları ile karşılaşıyorsunuz. İradesine sahip olanlar bu tuzağa düşmüyorlar. Herkes sizler gibi iradesine sahip olamıyor, oradan bir gedik bir zaaf bir açık yakaladılar mı da oradan ilerliyorlar. Bugün bile 200’e yakın sentetik hap yakaladık. Gün geçmiyor ki; polisimiz birisini yakalayıp hapse atmasın. Ne kadar önemli bir para dönüyor ki; burada bu adamlar vazgeçmiyorlar. Bunları, bu trafiği sıfırlamak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Gençler sizlerin yardımınız olmazsa biz bu işi başaramayız. Öncelikle sizlerin iradenizin güçlü olması lazım sentetik hap, kimyasal hap, biz hasta olduğumuzda ilaç içerken bile tereddüt ediyoruz birde bunu hasta olmadan, birileri bizim sırtımızdan zengin olsun diye bir kısım zaaflarımızla bir süre sonra başımıza tedavisi mümkün olmayan sorunlar açıyor. Hep beraber el ele vereceğiz sizleri ve sizlerin arkadaşlarınızı bu illetten bu sıkıntıdan kurtaracağız. Böylece Ülkemizin, Milletimizin geleceğini kurtarmış olacağız” dedi.