ZONGULDAK (AA) - Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, OSB'ye ara eleman ihtiyacının karşılanması için meslek lisesi yapılmasının planlandığını belirtti.

Tetiker, Ereğli OSB'de düzenlediği basın toplantısında, 56 parselin tamamının tahsis edildiğini, 24 fabrikanın üretime geçtiğini, 15 firmanın inşaat çalışmalarını sürdürdüğünü ve 14 firmanın proje çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Sadece 2 fabrika faaliyetine ara vermek zorunda kaldı" dedi.

Yıl sonu itibariyle yaklaşık 3 bin kişinin OSB'de istihdam edilmesinin amaçlandığını bildiren Tetiker, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan (ERDEMİR) sonra en büyük istihdam kapısının OSB olduğunu dile getirdi.

OSB'de 1 parselin eğitim alanı olarak ayrıldığını vurgulayan Tetiker, bu alana ara eleman yetiştirilmesi için meslek lisesi yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

''Yeni Meslek Lisesinin devletimize bir maliyeti olmayacak'' diyen Tetiker, ''OSB'deki firmalarımız meslek lisesinin yapımında kullanılacak malzemeler ve aletleri sağlama sözü verdiler. Bir parseli eğitim alanına çevirdik, yerini istimlak ettik, programa aldırdık, burada firmalarımız için ara eleman yetiştirilecek'' ifadesini kullandı.

Tetiker, Ereğli OSB ile Alaplı OSB'nin birleştirilmesine yönelik çalışmaları olduğunu hatırlatarak, ''Ereğli ve Alaplı ayrı bir bölge değildir ama burada bir matematik yapmamız gerekiyor. Ne kadar borçları var, bizlere ne kadar ihtiyaçları var, bunlara bakacağız ondan sonra bu birleşme değerlendirilecek'' şeklinde konuştu.