Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Kütahya Satranç İl Birinciliği Turnuvası’nda ikinci oldu.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri İl Satranç Kulübünde 4-5 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Satranç İl Birinciliği Turnuvasında, Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Küçükler-Yıldızlar ve Gençler Kategorilerinde 44 sporcu mücadele etti.
Güçlü sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışmalara Genç Kızlar Kategorisinde katılan Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ezgi Baş, 7 maçın tamamını kazanarak il birincisi olurken, Yıldız Kızlar kategorisinde mücadele eden Gediz Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sinem Şahap da 5’te 5 yaparak il birincisi oldu. Kütahya’da göz dolduran Gediz satranç kafilesi, kıyasıya yapılan mücadelelerden sonra il finallerindeki 9 madalyayı ilçesine getirmeyi başarırken, Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi de Genç Erkekler Kategorisinde toplam puanda il ikincisi oldu.
Satranç Kafile Başkanı Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Gediz İlçe Temsilcisi Abdülmecit Şahap, sonuçlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gediz Özel Irmak Koleji sponsorluğunda Özel Irmak Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Taner Keskin, Evliya Çelebi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hidayet Aslan ve Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir idaresinde 44 sporcuyla Kütahya Satranç İl Birinciliği Turnuvasına katılım sağlandı. Finallerde iyi sonuçlar elde ettik. İl finallerindeki başarılarıyla Gediz ilçemiz 3 asil sporcuyla Burdur (Kocaeli) Bölge turnuvasına katılmayı garantiledi. 3 sporcumuz da yedeklerden katılma şansı yakaladı. Genç Erkekler Kategorisinde toplam puanda Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi il ikincisi olurken, 14-17 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak bölge turnuvasının her kategorisine katılım hakkı kazanan ilçemiz satranç sporcuları, ilimiz Kütahya’yı gururla temsil edecekler. Turnuvada bizi yalnız bırakmayan Kurtuluş İlkokulu ve Dayınlar İlkokulu müdürleri ile öğretmen, çalıştırıcı ve velilere, sporculara ve her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen okul idarecilerine teşekkür ederim. Okullarını temsilen madalya alan sporcularla birlikte yarışmaya katılan tüm satranç sporcularına başarılar dilerim.”
Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, “Satranç sporu sayısal bir beyin jimnastiğidir. Gerek yazın, gerekse eğitim öğretim içinde ilçemizde satranç sporunu geliştirmek için çalışan ve çabalayan TSF Gediz İlçe Temsilcisi Abdülmecit Şahap’ı tebrik ediyor, bölge turnuvasında sporcularımızla birlikte başarılarının devamını diliyorum” dedi.(MA-EFE)