Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve göz doktoru Op. Dr. Sedat Özkul görevinden istifa ederek, AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti milletvekili aday adaylığını basın toplantısı ile duyuran Özkul, önemli açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar alanında Türkiye’ye ve Diyarbakır’a hizmet edip, deneyimler kazandığını belirten Op. Dr. Özkul, bundan sonra da Türkiye’nin her alanda yapacağı atılımlarda daha aktif rol almak istediği için AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladığını söyledi.
Diyarbakır’ın, AK Parti hükümetleri döneminde önemli gelişmeler kat ettiğini dile getiren Özkul, “Ak icraatlar gerçekleştirdi ancak marka şehir olabilmesi için önümüzde kat edeceğimiz daha çok yol var. Öncelikle Diyarbakır platformu oluşturulmalı, Diyarbakırlılık bilinci kazandırılmalı, Diyarbakır’ımızın sorunları ele alınmalı, sadece eleştiren değil tartışan ve çözüm üreten bir yapı ile hareket edilmelidir. İşte ben ve ekibim bunu gerçekleştirmek için bu göreve talibiz. Bunun için de peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ımızın kamu yatırımlarından ve özel sektör girişimlerinden de daha fazla pay almasını sağlayıp kaplıca, inanç ve kongre turizmine önem vererek güzel Diyarbakır’ımızı kalkındırmak ve cazibe şehri haline getirmeyi amaçlıyoruz. Ben ve ekibimin bu anlamda istihdam, enerji, eğitim ve sağlık alanı ile ilgili projelerimiz mevcuttur” dedi.
“DİYARBAKIR KÜLTÜR BAŞKENTİ”
Diyarbakır’ın bir kültür başkenti olduğunu kaydeden Özkul, “Geçmişten aldığı tarihi mirası ile Anadolu’da olduğu kadar dünya için de önemli bir tarih ve kültür merkezidir. 2023 yılına kadarki süreçte Diyarbakır mutlaka Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmelidir. Bu başlıklar daha da arttırılabilir, ancak öne çıkan en önemli projelerin başında bunlar gelmektedir. Halkımız bizi tercih ederse ’halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışıyla halkın desteğiyle ben ve ekibim hiç yılmadan ve durmadan çalışacağız. Çözüm sürecinin devam etmesi noktasında da elini taşın altına koyan herkese destek olmaya çalışacağız” diye konuştu.