Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Kent Park’ta yoga etkinliği düzenlendi. Yoga Eğitmeni Dilek Özsoy, etkinliğe katılan vatandaşları yoga, temel yoga hareketleri ve egzersizleri ile ilgili uygulamalı olarak bilgilendirdi.

Eğitmen Dilek Özsoy, yoganın her şeyden önce sağlık için yapılması gereken keyifli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Yogayı çoğu kişi bağdaş kurarak, ellerini birleştirerek ‘om’ sesi çıkarmaktan ibaret zannediyor ancak bunun vücut sağlığı için gerekli olduğunu bilmek gerekiyor. Yogayı vatandaşlara doğru olarak tanıtmak, geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Bunun için de hep birlikte yoga yapıyoruz. Aile, iş, ev ortamı derken zaman zaman sıkıntılı anlar geçirebiliyoruz. Yoga tamamen zihin boşaltma, vücut sağlığı, bütün organlarımızın ve kaslarımızın çalıştırılmasının birleşimi olan keyifli bir etkinlik. Hem sağlık için hem de strese karşı öneriyoruz” diye konuştu.

Yoganın her yerde yapılabileceğini ancak açık ve temiz havada çok daha yararlı olacağını vurgulayan Özsoy, “Atatürk Kent Park tam da buna uygun bir yer. Başvurduğumda çok sıcak karşılandım ve bize bütün olanaklar sunuldu. Arkamızda durmaları bizi çok memnun etti. Başkanımız Cengiz Ergün’e ve büyükşehir yetkililerine destekleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vatandaşlar da etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.