Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, 2016 yılı 2. dönem buzağı destekleme ödemesi ve 2017 yılı süt destekleme ödemelerinin, üreticilerin kimlik numaralarının son rakamına göre 6 Ekim Cuma gününden itibaren banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Harun Uysal, “Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, sağlıklı üretimin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, kayıt sistemlerinin güncel tutulması ve hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması amacı ile yetiştiricilerimiz desteklenmektedir. Bakanlığımız 2016 yılında aldığı karar gereği destekleme ödemelerini direkt üreticilerin TC kimlik numaralarını baz alarak Ziraat Bankası üzerinden aktarmaktadır. 2016 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında 2. dönem buzağı desteklemeleri ve gıda mevzuatına uygun veya soğutulmuş çiğ süt üretimi yapan üreticilerimizin TC kimlik numarası son hanesi 0-2 olan 06 Ekim 2017 Cuma günü, vergi numarası son hanesi 0-1-2-3-5-7-9 olan 06 Ekim 2017 Cuma günü, TC kimlik numarası son hanesi 4-6 olan 13 Ekim 2017 Cuma günü, kimlik numarasının son hanesi 8 olan 20 Ekim 2017 Cuma günü hesaplarında olacaktır” dedi.

Hayvancılığa verilen desteklerin üreticilerin hayvancılığı sürdürmesi ve geliştirmesi açısından çok yararlı olduğunu belirten Uysal, "Üreticilerimiz aldıkları destekler ile ihtiyaçlarını gidermekte ve aynı zamanda ekonomiye katma değer sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.