Hava muhalefeti, sebze ve meyveyi vurdu. Pazar tezgahlarında ıspanak ve marulun fiyatı uçtu.
Kar nedeniyle sebze ve meyve fiyatları yükseldi. Vatandaş fiyatları duyunca ıspanak ve marul yemekten vazgeçti. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Cumartesi günü açılan pazarda en büyük artış ıspanak, marul, maydanoz, roka, dereotu gibi ürünlerde oldu. Kar yağışı öncesi 1 ile 1.50 liraya satılan ıspanak, bugün 3 ile 4 lira arasında değişiyor. Roka, tere, maydanoz dereotu gibi ürünlerin ise demeti 50 kuruş iken, 1 liraya çıktı. Pazarın en ucuz ürünü ise sivri biber oldu. Kilogramı 2,5 liradan satılan biber vatandaşın tercihi olurken, patlıcan ve salatalık ise el yakıyor. 4 liradan satılan patlıcan ve salatalığa ise alıcı bulunmuyor.
Meyvede ise 1 ile 1,25 lira arasında satılan mandalina ve portakal 1,50 liraya yükseldi. Pazarcı esnaflarından İlhan Beceren, yörenin özellikle sebze üretiminde önemli bir yer tutuğunu ama kar ve don nedeniyle ürünlerin bozulduğunu söyledi. Beceren, "Üç gün önce kök marulu 1,5 - 2 liradan satıyorduk. Şimdi 3 lira oldu. Üretici ürünü toplamakta sıkıntı yaşadığı için fiyatlarda artış yaşandı. Fiyatlar daha da artabilir. Metroloji verilerine göre kar ve soğuk havaların devam edeceği yönünde" dedi.
Bir başka pazarcı esnafı Ramazan Elibol ise kar ve don nedeniyle fiyatlarda yaşan artışın normal olduğunu söyledi. Elibol, "Sebzede fiyatlar bir hayli yükseldi. Meyvede ise artışın çok düşük oranda 25 ile 50 kuruş civarında. En fazla artış patlıcan ve salatalıkta 2,50 liradan satılan patlıcan ve salatalık bir anda 4 liraya yükseldi. Buna karşın sivri biber işe 2,5 liraya geriledi" dedi.