Beyazay Derneği Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Kasım Pamuk, Adana şube yönetimiyle birlikte Kızılay’a kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Pamuk, Adana Şube Başkanı Ahmet Aktürk ve dernek yönetimiyle birlikte Türk Kızılayı Adana Şubesini ziyaret etti. Pamuk ve beraberindekiler Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir tarafından karşılandı.

Kasım Pamuk, Beyazay Derneği’nin, görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalık gibi engellilere yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Türk Kızılayı’nın, Türkiye geneli ile Adana’daki çalışmalarını samimi bulduklarını anlatan Pamuk ve beraberindekiler, Kızılay’a kan ve kök hücre bağışında da bulundu. Pamuk, ayrıca dernek üyelerinin Kızılay’ın yürüttüğü ilk yardım ve afet eğitimi gibi faaliyetlere katılımını sağlamak için çalışma yapacaklarını vurguladı.

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise en kısa zamanda Beyazay Derneği ile işbirliği için bir araya geleceklerini ifade etti. Saygılı, ağırlıklı olarak engelliler için çalışma sürdürenlere minnettar olduklarını vurguladı. Ramazan Saygılı, “Milletimizin iyilik evi olan Kızılay farkındalığı, iyiliği, büyütecek gayretlere destek olacak” dedi. Saygılı günün anısına, Kasım Pamuk ve Ahmet Aktürk’e hediye vererek Türk Kızılayı’na gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.