Siirt’te teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Er Ömer Erüstün’ün babası Ali Erüstün, “Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. Bunu yapanlar Allah’ından bulsunlar” dedi.
Siirt’te PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma Er Ömer Erüstün İstanbul’daki baba evine ateş düştü. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan acılı baba Ali Erüstün, "Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. 8 şehit verdik. Ben sadece kendi evladımı saymıyorum. Bunu yapanlar Allah’ından bulsunlar, daha ne diyeyim ben? Yanımda esnaflık yapıyordu. Tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Askerliği seviyordu. ’Gideceğim baba’ dedi. Ben dedim, ’Okulu dışarıdan bitir oğlum.’ Gitti işte... Şehitliğine gitmiş. İzne gelmişti 16 gün evvel de birliğine geri gitti” dedi.
Oğluyla en son dün akşam telefonla görüştüğünü aktaran şehit babası, “Dedi ki, ‘Baba iki gün evvel büyük bir istihbarat var dedi, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış’. Başka da bir şey söylemedi. Dikkat et dedim, oynamayın dedim, göreve gidip gelirken, arkadaşlarınızla şakalaşmayın, telefonla oynamayın, eliniz silahınızda olsun, uyumayın, uyanık olun, öyle şeyler konuştuk. Dikkatli olun, pusu kuracaklarını nereden bilecektik” dedi.
Ailesi, şehit Er Ömer Erüstün’ün cuma günü memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceğini açıkladı.