Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi ‘Aile İçi İletişim’ konulu seminer düzenledi.
Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen iletişim seminerine CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Saadet Kavasgil, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Selma Özcan, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Kadın Meclisi’nin bileşeni çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.
Seminerde konuşmalardan önce Özgecan Aslan ve öldürülen kadınlar için saygı duruşu yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Çoban Parıldar yaptı. Parıldar’ın konuşmasında gündemde olan Özgecan Aslan’ın öldürülmesi ve kadın cinayetleri geniş yer aldı. “Karşımızda kokuşmuş bir ahlak anlayışı. Bu anlayışın bizi getirdiği noktada her yeni şiddet olayında, her yeni cinayet haberinde yeniden sarsılıyoruz” diyen Şennur Çoban Parıldar; Söke Kadın Meclisi olarak beklentilerini dile getirdi. Parıldar açıklamasında; “Devlet erki ve karar vericiler, başka Özgecanlar istemiyorlarsa Özgecan’ın katilinin ardından söylediklerinin arkasında durmalıdırlar, diyoruz. Kadının insan haklarını, kadına teslim etmelidirler, diyoruz. Kadını sokaktan, kamusal alandan uzaklaştırmak yerine, erkeği eğitmek için programlar geliştirmelidirler, diyoruz. Erkeği de doğuran ve onun eğitiminin de kendisine emanet edildiği kadın, erkeğin mülkü değildir, diyoruz. ’İdam cezası istemi ve diğer çağdışı söylemlere karşıyız; ama mevcut yasalar etkili işletilmelidir’ diyoruz. Mahkemede kravat takmakla işlenen suç değişmemektedir, ’iyi hal’ indirimi uygulamasına son verilmelidir, diyoruz. Kadınlar; evlerinde, sokaklarında, mahallerinde, şehirlerinde günün her saatinde güven içinde yaşayabiliyorlarsa; karşı cinsten, eşinden, akrabasından, komşusundan, hemşerisinden gelecek şiddet ve tehdit korkusu duymuyorlarsa ileri demokrasiye inanabiliriz, diyoruz. Bireyin yaşam hakkını korumak devletin temel görevidir, diyoruz. Devletin, kadın cinayetlerini durduracak iradesi ve gücü vardır; kadınımızı, insan gibi yaşatmak, erkeğimizi insanlaştırmaktır, diyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Söke Kent Konseyi Başkanı Mahbube Özoğlu ise Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin tüm ülkeyi derinden etkilendiğini belirterek; “Kadının bedeni üzerinden siyaset yapılmasın” mesajı verdi.
Seminerin konuşmacısı Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Psikolog Fırat Turan’dı. Fırat Turan konuşmasına Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinden duyduğu üzüntü belirterek başladı. Turan Evlilik ve Aile İçi İletişim konusunda sunum yaptı, bilgilerini aktardı.