Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün haklarında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklama talepli yakalama kararı çıkarılan eskvi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Gürcistan’dan iadesi için Adalet Bakanlığı’na müzekkere yazacağı öğrenildi.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ANLAŞMALARA BAKILACAK
Adalet Bakanlığı’nın, gereğinin yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın müzekkeresini Dışişleri Bakanlığı’na yollayacağı, Dışişleri Bakanlığı’nın da Gürcistan ile olan suçlu ve hükümlülerin iadesi konusundaki anlaşma doğrultusunda hareket edeceği öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması varsa Öz ve Kara’nın iadesini isteyecek.
MEHMET YÜZGEÇ HER YERDE ARANIYOR
Öz ve Kara ile birlikte aynı gerekçe ile hakkında tutuklama talepli yakalama kararı çıkarılan Mehmet Yüzgeç’in ise, karardan sonra cep telefonunu bırakarak ayrıldığı ancak Türkiye’yi terk edip etmediği konusunda somut bir bilgiye ulaşılamadığı öğrenildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Terörle Mücadele Şubesi’ne yazı yazarak Yüzgeç’in yakalanması amacıyla çalışma başlattığı belirtildi.