Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, okullarda nöbet tutan öğretmenlere ücret verilmesi gerektiğini dile getirdi. Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Uçak, karşılıksız nöbet görevine tepki göstererek imza kampanyası başlattıklarını açıklarken, “Angaryaya hayır, nöbet görevi için ücret istiyoruz” dedi.
Karşılıksız nöbet görevine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkmanı Uçak, “Karşılıksız nöbet görevine hayır demek; ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak; uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi yineliyoruz” diye konuştu.
Uçak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nu hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarını tanımlayan temel kanunlarda hiçbir şekilde yer almayan öğretmenin nöbet yükümlülüğü sadece üç yönetmelikte (Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği) yer almakta. Diğer bir ifadeyle, kanuni dayanağı olmayan bir çalışma koşulu yönetmelikle öğretmenlerimize dayatılmakta. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur” dedi.
“NÖBET GÖREVİ İÇİN ÜCRET İSTİYORUZ”
Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, “Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından başlatılan imza kampanyasına eğitimciler imza atarak destekv erdi.