Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Söz Miletin’ röportajları devam ediyor. Sokak sokak gerçekleştirdiğimiz röportajlarımızın bu kez durağı İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi sakinleri oldu. 

İşte vatandaşların seçimle ilgili düşünceleri: 

TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTULMAZ
Levent GÜLLE: “Öncelikle ülkemiz için hayırlısı olmasını diliyorum. Çünkü ülkemiz şu an zor bir süreçten geçiyor. Düşmanlarımız arttı. Vatandaşlarımızın da birlik ve beraberlik içesinde olması gerekiyor. Artık bu kendi aramızdaki partisel düşmanlıkları bitirmeliyiz. Takım tutar gibi parti tutulmaz. Önemli olan tek bir fikirde birleşmek. Ülkesi için ne yapabilirim diye düşünmeli. Bizim şu an bunlara ihtiyacımız var.” 

REİS’İN ARKASINDAYIZ!
Sezgin İLERİ: “24 Haziran seçimleri ülke için hayırlı olacak. Biz vatandaş olarak Reis’in arkasındayız. İnşallah büyüyerek tüm dünyaya nam salacağız. Bütün Müslümanları kanatlarımızın altına alıp koruyacağız. Çünkü Müslüman kardeşlerimize yapılan büyük bir zulüm var. Buna ülkemizden başka herkes kulaklarını tıkamış durumda. Bu seçimin ülkemize güzel şeyler getirmesini istiyorum.” 

BU SEÇİM YERİNDE ALINMIŞ BİR KARAR
Hakan PURÇ: “Yerinde alınmış bir karar olarak görüyorum. Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntılı bir sürece girdi. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sağ kolu şimdiki başbuğumuz çok güzel bir atılım yaptı. Seçimden sonra her şey daha da güzel olacak. Çünkü şu an ülkemizde sıkıntılar var ve bu seçimle birlikte bu durumdan bir nebze de olsun kurtulacağımızı düşünüyorum. Tabi ki bunları seçimden sonra göreceğiz. Şu anda ki hükümet bu zamana kadar kötü bir şey yapmadı.” 

HER KARARIYLA BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ
Harun PURÇ: “Bu seçimle birlikte yola devam diyeceğiz. Her vermiş olduğu kararıyla Başkanımızın arkasındayız. Her şeyin hayırlısı fakat Cumhurbaşkanıyla yola devam edersek her şey daha iyiye gidecek. Yaptıklarına baktığımız zaman geçmiş zamanla şimdi ki zaman arasında dağlar kadar fark var. Geçmiş dönemde büyüklerimiz çok büyük yokluk ve sıkıntılar çekmiş. Fakat şu an ülkemizin durumu gayet iyi. İhtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Geçmişte insanlar para bile bulamıyormuş. Bugünkü Türkiye’de bu sorunun yaşandığını görmedim.”

İNŞALLAH BİZİ YÖNETMEYE DEVAM EDER
Ayşe SEMİZ: “Ben bu seçimin iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah Cumhurbaşkanımız yine seçilir ve ülkemizi yönetmeye devam eder. Fakat yerine başkası gelirse ülkemiz için hiç iyi olacağını düşünmüyorum. Eski kötü günlere geri döneriz. Büyüklerimiz bize yaşadıkları zorlukları anlatırdı. Biz o devre geri dönmek istemiyoruz. Şu an her şeyimiz var. Bollukve bereket içerisinde yaşıyoruz. Önceden hastanelerde kuyrukta akşama kadar bekliyorduk. Şimdi bu durumları yaşamıyoruz.” 

GERİYE DOĞRU GİDİYORUZ
Haşim BAYDOĞAN: “Bu seçimin iyi olacağını düşünmüyorum. Ülkemiz geriye doğru gidiyor. Bu zamana kadar her şeyi kendi imkânlarımızla yaptık. Hiçbir şey görmedik. Yine de biz şükrediyoruz. Tabi ki tek temennimiz ülkemiz için hayırlısının olması. Çünkü ülkemiz sıkıntılı bir süreç yaşıyor. İnşallah bu durumdan kurtuluruz. Çünkü vatandaşımız ve vatanımız bunu hak etmiyor.” 

BU SEÇİMİ DEVRİM
Behram USTA: “24 Haziran seçimini ben devrim olarak nitelendiriyorum. Ben Türkiye’nin bu zulümden kurtulacağına inanıyorum. Bu seçim Türkiye’ye Cumhuriyeti, demokrasiyi, hak ve hukuku getireceğine inanıyorum. Çünkü bunlar artık ülkemizde kalmadı. Bu seçimle birlikte inşallah yeni bir sayfa açacağız. Ülkemiz için hayırlısı neyse bir vatandaş her zaman onu temenni ediyorum. Ülkemiz için yapmamız gereken her şeyi yapacağız.” 

HER ZAMAN KAZANACAK
Şenol YILMAZ: “Bu seçimi ben yerinde verilmiş bir karar olarak görüyorum. Ülkemiz, milletimiz için de iyi olacağını düşünüyorum. Biz her zaman Cumhurbaşkanımızın destekçisiyiz. O olduğu sürece ülkemiz her zaman kazanan olacak. Bu saatten sonra başkasının gelip de yeni bir sayfa açmasına gerek yok. Biz mevcut yönetimden memnunuz. Bu şekilde de ülkemiz daha iyi yerlere gelecek. 24 Haziran seçimi hepimiz için hayırlı olsun.”

KURTARACICUMHURBAŞKANI
İsmet GÜLGER: “Öncelikle seçim vatana ve millete hayırlı olsun. Fakat ben Cumhurbaşkanının kazanmasını istiyorum. Çünkü ekonomik sıkıntılarımız var. Bizi bu durumdan kurtaracak kişi de cumhurbaşkanı. Seçimden sonra ne olur onu bilemem. Hem iyi hem de kötü şeyler de olabilir. Bunu zamanı geldiğinde göreceğiz. Yapılacak her şey ülkemiz için. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.”

TEKRAR KAZANMASINI İSTİYORUM
Murat VAROL: “Bu seçim iyi ve güzel olacak. Türkiye ve Samsun için hayırlısı neyse o olsun. Ben AK Partiliyim ve AK Parti’nin tekrar kazanmasını istiyorum. AK Parti kazanırsa ülkemiz daha da ilerleyecek. Fakat başka biri gelirse iyi olacağını düşünmüyorum. Şu an hiçbir eksikliğimiz yok. Ülkemiz her gün gelişiyor. Ben o yüzden yine aynı AK Parti’nin kazanıp başımıza geçmesinden yanayım. Tabi ki ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun.”

Haber: Havanur SUBAŞI- Atakan SAYAR