Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Akdemir, “Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültemizi tercih eden öğrenci arkadaşlarımız daha şanslı. Diğer Tıp Fakültelerinden farkımız genç bir fakülteye sahibiz, dinamik bir akademisyen kadrosuna sahibiz, kolay yönetilebilir bir yapıya sahibiz, eğitim sistemimiz daha çağdaş, altyapımız daha yeni, akademisyen başına düşen öğrenci sayımız daha düşük” şeklinde konuştu.

Fakültemizde tıp eğitimi verilirken aynı zamanda insanlık, değerler eğitimi de yapılmış oluyor diyen Dekan Prof. Dr. Akdemir, “Fakültemizi kazanmış arkadaşlarımız çok mutlu. Sakarya Üniversitesi’nde olmanın avantajını ömür boyu yaşayacaklar. Bugün burada beyaz önlük giyecek doktor adayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bugün giydiğiniz bu beyaz önlüğü ömrünüz boyunca çıkaramayacaksınız” dedi.

“Meslek hayatları boyunca başarılar diliyorum”

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da konuşmasında, tıp fakültelerinin her zaman en iyi öğrencileri aldığını ifade ederek, “Öncelikle Tıp Fakültemizi bu yıl kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün bu anlamlı günde öğrencilerimizi yalnız bırakmayan ailelerine üniversitemize hoş geldiniz demek istiyorum. Beyaz önlük giyerek doktorluğa ilk adım atan öğrencilerimize meslek hayatları boyunca başarılar diliyorum. Biz öğrenciye çok önem veriyoruz. Onları üniversitemizin gerçekten çok önemli bir emaneti olarak düşünüyor ve yapabileceğimizin en azamisini yapmaya çalışıyoruz. Üniversitede sistemi bürokrasiden kurtarmaya çalışıyoruz. Dünyada bilişimin bu kadar etkin olduğu bir dönemde, rektörün, dekanın, öğretim üyelerinin ve öğrencinin istediği her şeye anlık olarak ulaşabilme imkânı olan bir sistemi kurduk. Türkiye yaşamına uygun olan modelimize yurtdışından bile talipler var. Bu alanlarda gösterdiğimiz gayret sonuçta bizi bu başarıya ulaştırdı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi.