Tokat Belediyesi tarafından ’Bir gün değil, her gün farkındalık projesi’ kapsamında özel çocuklar için Konya gezisi düzenlendi.

Tokat’tan yola çıkan kafilede geziye Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri katıldı. Tokat’ta düzenlenen bu projenin Türkiye genelinde iyi bir sinerji oluşturduğuna dikkat çeken Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, benzer sosyal faaliyetlerle engelli çocukların belediye olarak her zaman yanlarında olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Başkan Eroğlu,"Bu gezi ile engelli çocuklarımızın bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bilindiği üzere projemiz Türkiye genelinde iyi bir sinerji oluşturdu. Tokat Belediyesi olarak daima engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin yanlarında oluyoruz. Bu gezi programı ile öğrencilerimizin özgüven kazanmalarını, moral ve motivasyon güçlerinin artırılması, mutlu olmaları ve başka şehirlerin varlığının farkına varmalarını hedefledik. Aynı zamanda dünya tatlısı yavrularımızın nazını ve isteklerini yıl boyunca karşılayan ailelerimizin motivasyonlarını artırmak istedik. İki otobüs 90 kişilik grubumuz güzel bir gezi gerçekleştirdiler. Bundan sonra da paydaş kurumlarımızla birlikte birçok etkinlik ile engellilerimizin yanında olacağız" dedi.