İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Uygulama Oteli’nde yapıldı.
Toplantıya, Vali Türker’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili diğer kurum yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Vali Türker, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantılarının üç ayda bir yapıldığını belirterek, yılın ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıda bir önceki yılın genel bir değerlendirmesinin yapılarak, bundan sonra neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunulacağını ifade eden Vali Türker, uyuşturucu konusunda başarı elde etmek için devletin, sivil toplum kuruluşlarının ve ailelerin işbirliği içerisinde farkındalık oluşturmasının önemine değindi.
Vali Türker, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara’da yapılan toplantıda uyuşturucu konusuna dikkat çekildiğini belirterek, konunun milli bir seferberlik halinde Türkiye’nin meselesi olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
Toplantı Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 2014 yılının değerlendirilmesine ilişkin sunumu ile devam etti.