Kuzey Irak’ta terör örgütü IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışmalarda esir alınanlar Arap aşiretlerin yaptığı arabuluculukla takas edildi.
Kuzey Irak’ta Kürt yönetimine bağlı Peşmerge birlikleri, IŞİD terör örgütünün Musul’u ele geçirmesi ve Irak ordusuna bağlı askerlerin geri çekilmesi sonrasında IŞİD militanları ile amansız bir mücadeleye girişmişti. Yaklaşık bir senedir devam eden çatışmaların Musul’dan Kerkük’ün yakınlarına kadar gelmişti. Peşmerge ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalar sırasında her iki taraf arasında da esir düşenler olmuştu. Son olarak IŞİD’in elinde 30 Peşmerge ve polis olduğu, buna karşın peşmergenin de elinde 40 IŞİD militanı olduğu biliniyordu.
Kerkük’te bulunan Arap aşiretlerinin arabuluculuk yapması sonucu her iki taraf da ellerindeki tutsakları serbest bıraktı. Anlaşma gereği Peşmerge güçleri rehin tuttukları 40 IŞİD militanını, IŞİD ise 30 peşmerge ve Irak polisini serbest bıraktı. Serbest bırakılan 30 peşmerge ve polis, Süleymaniye’de sağlık kontrolünden geçirildi.