Müstakil Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi üyeleri katılımıyla “Kur’an’ın Temel Hedefi” konulu seminer düzenledi.
Üç aylara girilmesi münasebetiyle MÜSİAD Dernek Binasında gerçekleşen toplantıda Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, “Kur’an’ın Temel Hedefi” hakkında üyeleri bilgilendirdi.
Seminerin açış konuşmasını yapan MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, MÜSİAD’ın yeni sloganı, “Türkiye’nin Yeni Gücü” olduğunu vurguladı. Çelenk, 23’üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldıklarını ve burada Genel Başkan Nail Olpak’ın tarihi bir konuşma yaptığını belirterek, üyelere toplantıdan kısa bir video seyrettirdi.
Seminer, Prof. Dr. Şehmus Demir’in, “Kuran’ın temel hedefi nedir? Kuran’ın temel hedefinin yeterince biliyor muyuz? Kuran’ın aslında topluma ne getirdiğinin, ne getirmek istediğini biliyor muyuz?“ sorularına cevap aranması gerektiği vurgusuyla başladı.
Kuran’ın ana konusunun Allah olduğunu belirten Prof. Dr Demir, şunları kaydetti:
“Nereden çıkarıyoruz bunu? Kuran-ı Kerimde 6 bin civarında ayet var. 2 bin 692 yerde ‘Allah’ kelimesi geçiyor. Ne demek bu? Neredeyse Kuran’ın her iki ayetinden birinde ‘Allah’ kelimesi geçiyor. Allah’ın isim ve sıfatları hariç tabi ki. Hangi konuya bakarsanız bakın, tarihle ilgili bir konu olsun, ahlaki bir konu olsun, kurumsal bir konu olsun, bireysel bir konu olsun hepsi anlatılırken getirilip Allah konusuna bağlanılıyor. Demek ki Kuran’ın ana konusu Allah’tır. Mesela Kuran’da yağmur anlatılırken hiçbir yerde yağmurun fiziki bir tanımı yapılmıyor. Oksijen hava tabakasının birbirine çarpması, suyun buharlaşması Kuran’ın hiçbir yerinde yok. Yani yağmura bakarken bunu Allahın rahmeti olarak görün. Eğer yağmur olmazsa şu ve benzeri sorunlar olur. Eğer yağmur diye bir şey varsa şu nimetler vardır insan için. Dolayısıyla bu nimetten dolayı Allah’a şükretmeliyim ve sorumluluk bilincinde olan bir kul olmalıyım.”