Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () - DİSK’e bağlı Genel İş Sendikasının 16 şube başkanı, madencilik faaleyetlerine karşı mücadele eden Artvin halkına destek için Cerattepe’ye çıkarak nöbeti devraldı.
Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı direnen ve 82 gündür nöbet tutan bölge sakinlerine Genel İş Sendikası’ ndan destek geldi. Hopa ilçesinde sel felaketinden zarar gören bölgelerde inceleme yaptıktan sonra Cerattepe’ye gelen sendikacılar nöbet alanına çıktı, ‘Ranta değil doğaya evet’ yazılı yelekleri giyip nöbeti devraldı.
Yeşil Artvin Dernek Bakanı Nur Neşe Karahan’dan, Artvin halkını verdiği maden mücadelesi hakkında bilgi alan sendikacılar adına konuşan Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Narin Erol, “Karadeniz Sahil Yolu'yla, barajlarla bu ülkeyi baltalayanlar, dereleri, akarsuları sermayeye peşkeş çekenler, bölgeyi taş ocaklarına boğanlar, bölgenin topografik yapısını, dik yamaçların neye gebe olacağını hesaplamayanlar, bitki örtüsünü yok edenler, deniz kenarlarını doldurarak denizin nefessiz kalmasına neden olanlar, dere yataklarını ve havzalarını daraltanlar, sonrasında da en öldürücü darbeyle HES projelerini gündeme getirenler doğanın ve kaybettiğimiz canlarımızın katilidir” dedi.
Erol, “Sendikamız doğanın yıkımına karşı duracak, yıkımdan etkilenen bölge insanının her zaman yanında olacak ve yaraların sarılması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Bu katliamın sorumluları ortaya çıkarılarak cezalandırılmasının da takipçisi olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı. Sendikacıların maden nöbeti halen devam ediyor. 

FOTOĞRAFLI