Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentte, vatandaşların rahat etmesi için gerekli ve yeterli mesire yeri oluşturulması gerektiğini söyledi.

Vali Demirtaş, orman alanlarında tesis edilmiş olan piknik mesire yerleri ve orman yangınları ile ilgili Orman Bölge Müdürü İsmet Erol’dan bilgi aldı.

Adana’da Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında 16 faal mesire yeri bulunduğunu belirten Erol, “Yeni tesis aşamasında 5 adet ve potansiyelini değerlendirdiğimiz 6 adet yer söz konusudur. Mevcutların kapasiteleri tam olarak kullanılması halinde Adanalı vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği mekânlar artacaktır” dedi.

Bu kapsamda mevcut işletmeci durumundaki özellikle belediyelerin ve müstecirlerin mesire yerlerini geliştirmeleri açından, idari tedbirlerin alınacağını dile getiren Erol, vatandaşlar için gerekli ve yeterli kapasitede ormanlık alan olduğunu, buraların verimli bir planlama yapılması halinde mesire yeri ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Çukurova insanının çalışkan ve üretken olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, vatandaşların dinlenmeye de çok ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, bunun da özellikle yeşil alanların fazla olduğu orman içi mesire yerlerinde mümkün olabileceğini vurguladı.

Vali Demirtaş, Adana’da mesire yerlerinin düzenli ve sürekli hizmet vermesi, kapasitelerinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlar ile müstecirler tarafından değerlendirilmesini takip edeceğini dile getirip, vatandaşların rahat etmesi için gerekli ve yeterli mesire yeri oluşturulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Orman yangınlarında bugüne kadar kayda değer bir zarar olmadığı hatırlatan Vali Demirtaş, vatandaşların anız yakmamaları, orman kenarlarında piknik yaparken ateşe dikkat etmeleri konusunda uyararak, orman teşkilatına orman yangınları ile mücadele ve diğer ormancılık faaliyetlerindeki çalışmalarında başarılar diledi.