Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Komanda Uzman Çavuş Muhammet Tufan, baba ocağına son kez al bayraklı tabutuyla getirildi.
Diyarbakır Valiliği tarafından geçtiğimiz gün akşam saat 21.00’da Lice’de uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından dün sabah saatlerinde PKK’lılarla çatışmaya giren askerlerden 4’ü yaralanmıştı. Askeri helikopterle Dicle Üniversitesi acil servisine kaldırılan yaralı askerlerden Jandarma Komanda Uzman Çavuş Muhammet Tufan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Acı haber, dün akşam askeri erkan tarafından şehidin Çifteler ilçesinin Çiftçi Mahallesi’nde bulunan baba ocağında, baba Celal Tufan ve anne Meryem Tufan’a dün verilmişti.
Bugün de şehidin cenazesi, Diyarbakır’da sabah yapılan askeri törenin ardından havayoluyla Eskişehir’e gönderildi. 1. Ana Hava Jet Üssü’ne getirilen cenaze burada baba Celal Tufan, anne Meryem Tufan ve yakın akrabaları tarafından karşılandı. Daha sonra şehidin naaşı, askeri konvoyla Çifteler ilçesindeki baba ocağına getirildi. Şehidin anne ve babası ile eşi Havva Tufan, burada şehit Uzman Çavuşu son kez gördü. Şehidin cenazesi baba evinin önünde helallik alınmasının ve yapılan duaların ardından Çifteler Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Öte yandan şehidi son kez baba ocağında gören baba Celal Tufan, anne Meryem Tufan ve şehidin eşi Havva Tufan gözyaşlarına boğuldu. Tufan ailesini, askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etmeye çalıştı.
2 yaşında Ömer Ali ve 6 yaşında Meryem isimli iki çocuğu bulunan Şehit Komando Uzman Çavuş Muhammet Tufan’ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Çifteler ilçesinde bulunan Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.