Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin proje ortaklığında yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde (SEDEP) bu ayın konusu olarak belirlenen ‘Yalnız Değilsiniz’ isimli etkinlikle öğrenciler ziyaret edildi.

SEDEP’in Kasım ayı değeri olan “Saygı” konusu ilçe genelindeki ilk ve ortaokullarda başarıyla uygulanırken yapılan çeşitli etkinliklerle farklı okullarda bulunan öğrencileri bir araya getiriyor. Saygı konusu kapsamında yürütülen “Yalnız Değilsiniz” isimli etkinlikle 23 okuldan 600 gönüllü öğrenci, özel eğitim sınıfı olan okullar ve hastane okullarındaki öğrenciler ile huzurevinde bulunan yaşlıları ziyaret edecek. Bu ziyaretler ile özel eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen öğrencilerin birbirlerinin bireysel farklılıklarını tanımları, engelli insanların farkındalığının arttırılması, yaşlı insanların yaşam koşullarının anlaşılması ve saygı değerinin herkes tarafından içselleştirilmesi amaçlanıyor.

Saygı etkinliği kapsamında ki ziyaretlerden biri de Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu’nda gerçekleşti. Mustafa Necati İlkokulundan 27 öğrenci Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu’nda özel eğitim alan öğrencileri ziyaret etti.

Projenin önemine değinen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Mustafa Çuhadar Okulumuzdaki engelli sınıfımızı Mustafa Necati İlkokul’undaki çocuklar ziyaret ettiler. Aralarında bir arkadaşlık ve dostluk köprüsü oluştu. Birlikte etkinlik düzenlediler. Bu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden oldu” dedi.