‘Bacasız fabrika’ olarak nitelendirilen turizmde sezon açılmasına rağmen Nemrut Dağı’nın yolu açılmadığı için turistler Nemrut Dağı’nı göremeden geri dönüyor.
Turizm sezonu açılmasıyla birlikte Adıyaman’a gelen turistler büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak geri dönüyor. Mart ayı ortalarından itibaren tur firmaları tarafından onlarca turist kafilesi Adıyaman’a geldi. Turistler özellikle Dünya’nın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı’nı görmek için geliyor fakat Nemrut Dağı’nı göremeden geri gidiyor. 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesine yakın bölgede yaklaşık 700 metrelik alanda kar temizleme çalışmaları bitmediği için turistler zirveye çıkamıyor.
Turizm seyahat acenteleri yetkilileri ve turistler yolun açılmamasını tepki gösterirken, yetkililer Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Jolly Tur Yetkilisi Kenan Gökçek, Mart ayı itibariyle GAP ve Türkiye turlarının başladığını ancak, Adıyaman’a gelen turistlerin hüsrana uğradıklarını dile getirdi. Turistlerin Nemrut Dağı zirvesine çıkamadığı için turumuz eksik kaldığını dile getiren Gökçek, “Bugüne kadar 10 tur geldi, hiçbirisi Nemrut Dağı’na çıkamadı. Kentin başka illerinde bu tür yerlerde karlar temizlendi ama Adıyaman bu noktada geç kaldı. Bakanlığın bu konuyla ilgilenmesi lazım. Bugün 81 ilden Jolly Tur acente bayileriyle Adıyaman’a geldik ancak onlarda göremedi. Bu kişiler turistleri buralara yönlendiren kişiler” dedi.
Acenteler Birliği Yetkilisi Ferhat Kuşçu ise, diğer illerde kar temizleme çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Hava koşulları ve iklim şartları biraz etkiliyor ama Sarıkamış, Palandoken gibi yerlerde yollar kardan temizlendi. Adıyaman’da yaz havası var ama Nemrut Dağı’nın yolu kapalı. 4 bin kilometrelik yolu Nemrut Dağı’nı görmek için geldik ama zirveye çıkamadık. Buraya kadar gelip Nemrut’un tepesini göremedin geri dönüyoruz. Bu bizim için ve Adıyaman için, turizm sektörü için önemli bir kayıptır. Yol açma çalışmayı ve bilinçli bir şehirleşme yapılırsa hem bizler hem de yönlendirdiğimiz misafirlerimiz, Adıyaman’a daha fazla faydalı olacaklardır” dedi.
Veka Turizm Sorumlusu Veysel Karani Kuştepe ise, kar engelinin turizm sektörüne bir darbe vurduğunu ifade ederek, “Nemrut Ddağı’nı görmeye gelen turistler Nemrut’u görmeden geri gidiyorlar. Bu bizim için büyük sıkıntıdır. 700 metrelik yol karla kaplı. Yolun açılması lazım. Turistlere Karakuş, Cendere, Arsemia, Eski Kahta Kalesi’ni gezdiriyoruz. Nemrut’u görme gelen turistler kar nedeniyle mağdur oluyor. Adıyaman’ın bacasız fabrikası zarar görüyor” dedi.