IŞİD, Suudi Arabistan'a savaş ilan etti. 34 ülkelik "Teröre Karşı İslam İttifakı" oluşturmasının ardından Suudi Arabistan'a terör örgütü savaş ilan etti.
Mirror gazetesinde yer alan habere göre, IŞİD tarafından yayınlanan katliam videosunda konuşan militanlar, Suudi Arabistan'ın "haçlılarla koalisyon yaptığı" ileri sürülüyor.
Suudi Arabistan, videoda birkaç kez IŞİD militanları tarafından Suriye'de "cihada" çağrıldı. Videonun sonunda "Suudi işbirlikçisi" olduğu iddia edilen bir kişi yüzünden vurularak öldürüldü.

MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN ASKERİ İTTİFAK
Ortadoğu'nun en zengin ülkesi olan Suudi Arabistan iki gün önce 34 ülkenin katıldığı bir İslam İttifakı ile teröre karşı mücadeleyi arttırmıştı.
Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'da yer alan haberde, ittifakın, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)'ye üye ülkelerin terörle mücadele ilkeleri, hedefleri ve şartlarına göre yapıldığı, ülkelerin bu konudaki gayretlerinin birleştirilmesi amacı taşıdığı belirtildi.

İttifakta bulunan ülkeler arasında Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Çad ve Somali de yer alıyor.

Ülke Haber