SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi'nin inşaat alanındaki çalışmaları inceledi.

Yetkililerden bilgi alan İkiz, Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi'nin Türkiye’de arkasında üniversite desteği olan tek merkez olacağını, tamamlandığında ilçe için önemli tesislerden biri olacağını belirtti.

İnşaatın son hızla devam ettiğini söyleyen İkiz, "Şu anda kaba inşaatı bitti. Önümüzdeki yıl hem iç hem de dış dekorasyonu tamamladığında faaliyete geçecek. 150 yataklı olan fizik tedavi hastanemizi Ondokuz Mayıs Üniversiteniz ile birlikte en iyi şekilde çalıştırmak için gayret edeceğiz. Buraya günlük 150 hasta ve yanında 150 refakatçi yani 300 kişi Havza’ya gelecek. Bu tesis hem turizme hem de ilçemize büyük bir değer katacaktır. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektörümüze, bakanlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl tesisimizin açılışını yapacağız. Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi, Karadeniz’in tek, ülkemizin ise üçüncü olan tesisi Havza'mıza kazandırılmış olacak" dedi.