Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bulunan beş yıldızlı Orka Sentido Lotuc Beach Otel , Kazaksitanlı yatırımcıları ağırladı.Kazak iş adamları bölgede yatırım yapabilecekleri projeleri inceledi.

Beş günlük seminer için Kazakistan’ın Başkenti Astana başta olmak üzere çeşitli kentlerinden gelen 64 iş adamı için İçmeler Mahallesi’nde bulunan Orka Sentido Lotus Beach otelde gala gecesi düzenlendi.

Seminerde "Para ve Ben" (Me and Money) kitabının yazarı ve girişimci Davlatov Saidmurad, kişisel gelişim ve yatırım konularında Kazak iş adamlarına birikimlerini aktardı.Kazak heyet toplantı seminerinin yanı sıra Muğla’da yatırım yapacakları projeleri görüştü.

Semineri organize eden Consulting and İnvestment L-Capital yöneticisi Sholpan Zada, gala gecesinde konuklara seslenerek şöyle dedi:” Kazakistan’ın Başkenti Astana başta olmak üzere çeşitli kentlerden gelen yatırımcıların Marmaris’te çok faydalı bir seminer geçirdik.Büyük ve küçük yatırımcıların yanı sıra firma çalışanlarıda eğitim aldı.Konusunda uzman kişilerin yanı sıra kitabı milyonlar satan Davlatov Saidmurad’da eğitim verdi. Türkiye’de daha önce yatırım yapmış yatırımcıların yanı sıra yeni yatırımlar içinde aramızda olanlar var.”

Yemekte kısa bir konuşma gerçekleştiren işadamı Turgut Torunoğulları, Kazakistanlı işadamlarını otellerinde misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretin turistlik olmasından ziyade ilişkilerin geliştirilip karşılıklı yatırımlar ile pekiştirilmesinin önemine değindi.

Gecede seminere katılan iş adamlarına sertifika verildi. Konuklar sertifika töreninin ardından Türk ve Kazak şarkıları ile eğlendi.