İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki koalisyon görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasının ardından “Dünyanın sonu değil, siyasette her zaman bir çıkış yolu bulunur" dedi.
Yazılı açıklama yapan Ekrem Demirtaş, gelinen noktada çıkış yolunu bulmanın siyasetçilerin görevi olduğunu ifade etti. Demirtaş, şu görüşleri bildirdi:
“Siyasetçiler çıkış yolu bulmalıdır. Siyasetçilerimizden ülkemizin parlak geleceği için çalışmalara devam etmelerini istiyoruz. Erken seçim bir seçenek olarak durmakla birlikte, erken seçimden çok fazla beklentimiz olmadığını ifade etmek istiyorum. Ekonomik bir çevre olarak, bir sivil toplum kuruluşu olarak bu görüşmelerin olumlu ya da olumsuz gitmesinden dolayı kendimizi stres altında ya da olumsuz bir düşünce içinde hissetmiyoruz. Biz işimize bakıyoruz. İşimize de bakmamız gerekiyor. Bu dönemde piyasalarda dalgalanmalar olabilir ama kısa süreli döviz ya da borsa hareketleri de kalıcı olmayacağı için bu konuda da dikkatli olunmalıdır."

FOTOĞRAFLI