Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte il merkezinde kurulan Altınordu Belediyesi, son dönemde gerçekleştirdiği projelerle yeni dönem için umut verdi.
Yeniden yapılanma, ekipler oluşturma, plan ve projeleri hayata geçirme konusunda ilk yılda önemli çalışmalara imza atan Altınordu Belediyesi, yeni döneme hızlı giriyor.
KIRSAL MAHALLE YOLLARI BETONLANIYOR
196 bin nüfusu ile Ordu’nun en büyük Karadeniz Bölgesi’nin 3. büyük ilçesi olan Altınordu ilçe sınırları içerisine kırsal alandaki mahallelerin katılmasıyla birlikte artan yol ağı sebebiyle ilk etapta tüm yolların betonlanmasına karar verildi. Bu amaçla başlatılan ’72 mahalleye 72 km beton yol’ çalışması kapsamında yoğun bir çalışma başlatıldı. Karadeniz’in coğrafi şartlarının engebeli olması sebebiyle kırsal alanda bulunan mahallelerin yollarının betonlanması çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Halen 16 km yolun betonlanırken diğer mahallelerde çalışmaların aralıksız sürüyor.
TEMİZ ŞEHİR
Altınordu Belediyesi’nin önem verdiği ana konuların başında cadde ve sokakların temizliği oldu. Günün her saatinde mahallelerdeki çöp toplama çalışmasının yanı sıra, cadde ve sokak aralarındaki küçük çöpler dahi her an temizleniyor. Ayda 5 bin ton çöpün toplandığı ilçe merkezinde sabah mahallelerdeki çöplerin toplanmasının ardından gün boyu şehir merkezini gezen ekipler yol, cadde ve sokaklardaki küçük çöplerin temizlenmesi çalışmasını sürdürüyor.
ASFALT VE KALDIRIM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, göreve geldiklerinde ilk yaptıkları çalışmanın cadde ve sokakların temizliğine gösterdikleri önem olduğunu vurguladı. Tüm mahallelerde çöplerin muntazam bir şekilde toplandığını, cadde ve sokaklarda günün her saatinde küçük çöplerin temizlendiğini, yol ve kaldırımların deterjanla yıkandığını vurgulayan Tekintaş, kırsal alandaki mahallelerin yol sıkıntısını ortadan kaldırmak için tüm mahalle yollarının betonlanmasına ağırlık verdiklerini söyledi. Yine bu yaz döneminde şehir merkezinde asfalt ve kaldırım seferberliği başlatacaklarını belirten Tekintaş, “Şehir merkezindeki kaldırımlar yeniden ele alınacak, yollar kaliteli malzeme ile yeniden asfaltlanacaktır” dedi.
ENGELLİLER BAŞTACI
Engellileri de unutmadıklarını söyleyen Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş, özel olarak ‘Engelsiz Araç’ dizayn ettiklerini, yine engelli vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen EDES programı kapsamında hazırlanan ‘Sanat İle Gülen Yüzler’ projesinin protokol imzaları atıldığını ve bu çalışma ile engelli vatandaşların sanata olan eğilimlerinin artması sağlanacağını vurguladı.
Özellikle engelli vatandaşların şehirde rahatça hareket edebilmesi için her projeyi onlara göre dizayn edeceklerine dikkat çeken Tekintaş, “Engelli vatandaşlarımızın kaldırımlardan, yollardan istediği gibi yararlanmalarını sağlayacağız. Engellilere yönelik yeniden dizayn ettiğimiz araçla onları sanat, spor ve sosyal faaliyetlere taşıyacağız. Engellilere yönelik aracımızı özellikle eğitimde çok zor bölgelerde bulunan öğrencilerimizin sıkıntılarının giderilmesi maksadıyla kullanılacaktır. Engelli kardeşlerimize engelsiz bir ortam hazırlamak için çalışmalarımızı her alanda sürdüreceğiz” dedi.
“ALTINORDU, ORDU’NUN AYNASI OLACAK”
Başkan Tekintaş, bu yıl içinde yeni projeleri de hayata geçireceklerini kaydederek, “Bu yıl içinde hayata geçireceğimiz birçok proje olduğunu söyleyebilirim. Bunların başında Nikah Salonu, Mostar Köprüsü, Altınordu Belediyesi yeni hizmet binası, çocuklarımız için oyuncak otobüs, çorba çeşmesi gibi bir çok projeyi hayata geçireceğiz. Uygulanacak projeler ile Altınordu Büyükşehir Ordu’nun aynası olacaktır” şeklinde konuştu.
Tekintaş, projelerin hayata geçmesinde ve her konuda kendilerine destek olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.