Düzce’de gençlere ve Düzcelilere havacılığı ve hava sporlarını sevdirmek amacıyla kurulan Düzce Martı Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.
Dernek son olarak Türkiye’de son yıllarda favori olan ve birçok gencin öğrenebilmek için farklı şehirlere gittiği yamaç paraşütünü Düzce’ye getirdi. Başlayacak olan kursa havacılığa ve paraşüte meraklı bütün Düzceliler katılabilecek. Düzce Martı Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Zeynep Kara başlayacak olan kurs hakkında bilgiler verdi.
Kara, “Derneğimiz 2013 yılında Düzceli gençleri havacılıkla tanıştırmak için kuruldu. Daha öncede birçok çalışmalar yaptık. Düzce’nin uçuş yapılabilecek yerlerini Türk Hava Kurumu eğitmenleriyle birlikte belirledik. Mesire alanlarını belirledik. Son olarak ta yamaç paraşütü eğitimi veriyoruz. Bu eğitimimiz de 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Ancak halen başvurmak isteyenler başvurularını yapabilirler. Kursumuza Düzce dışından da çok fazla talep var ancak kalacak yer sıkıntısı nedeniyle bu yıl sadece Düzceli gençlerimizi bu kursa alacağız. 16 Yaşından büyük olan bütün herkesi bekliyoruz. 4 Aşamalı bir teorik eğitim olacak. Teorik eğitimler sınıf ortamında hocalarımızın eşliğinde verilecek. Ve eğitimlerin sonunda bir yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Sınavı geçenler, pratik eğitimlere geçecekler. Pratik eğitimlerimizde önce alçak tepe uçuşları ardından da yüksek tepe eğitimleri şeklinde olacak” dedi.