Pasaport, ehliyet, yeni kimlik alacak vatandaşlara önemli uyarı geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Bugünden itibaren çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden verilecek.

Samsun Canlı Haber TV muhabirleri, Samsunlu vatandaşlara yeni uygulamayı sordu. Samsunlulular, "Artık işimizi tek bir noktadan halledebileceğiz. Oraya git, buraya git dönemi bitti" yorumu yaptı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ MEŞGUL ETMEMİŞ OLURUZ
Selami DEMİR: Verilen karar çok güzel artık emniyet müdürlüğünü meşgul etmemiş oluruz. Çünkü önceden evrakları birçok yerden toplayıp halletmeye çalışıyorduk. Artık bu sorun ortadan kalktı. En azından insanlar sıra beklemeden artık tek bir yerden ehliyet ve pasaport işlemlerini halledebilir. O yüzde çok yerinde bir karar olmuş. 

ÇOK YERİNDE BİR UYGULAMA
Murat ŞENGÜN: Çok yerinde bir uygulama oldu. Önceden emniyet müdürlüğünde randevu üstüne birde sıra bekliyorduk. Bu da insanları ister istemez zorluyordu. Bu karar o yüzden çok yerinde. Verilen bu uygulamaya çok sevindik. Artık vatandaşlarımız evrak toplama işinden kurtulacak. Herkese hayırlı olsun diyorum. 

İNSANLAR BİR EHLİYET İÇİN NELERLE UĞRAŞIYORDU
Mehmet EMİN: Bizim için iyi bir uygulama oldu. Zaten buradan emniyet müdürlüğü de taşındı. İnsanlar bir ehliyet için nelerle uğraşıyordu. En azından artık tek bir yerden rahat bir şekilde işlerini halledebilecek. O yüzden bizim için çok iyi oldu. Şimdi kaymakamlığa gideceğiz kimliğimizi, ehliyetimizi ve pasaportumuzu rahatlıkla alabileceğiz.

VATANDAŞIMIZ İÇİN VERİLMİŞ GÜZEL BİR KARAR
Suat ÖZTÜRK: Vatandaşlarımız için verilmiş güzel bir karar oldu. Artık insanlar işlerini daha rahat halledebilecek. Benim bu konuda hiç işim olmadı. Fakat illa ki bizimde bu gibi ihtiyaçlarımız olacak ve evrak için uzun uğraşlar vermeyeceğiz. O yüzden insanlarımıza hayırlı olsun diyorum.

BU KONUDA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM
Mustafa DEDE: Karar alınsın. Ne diyebilirim ki? Ülkemizde insanlara kolaylık sağlanan ne var? Bunun cevabını ben vereyim. İnsanlarımıza bu ülkede kolaylık sağlanan hiç bir şey yok. O yüzden bu konuda yorum yapmak istemiyorum.

TEK BİR YERDEN İŞLERİMİZİ HALLEDEBİLECEĞİZ
Nadire ÖZTÜRK: Çok güzel bir karar oldu. Artık evrak toplarken kuyruk olmaz, beklemek olmaz. İnsanlar rahat bir şekilde işlerini halledebilir. Çünkü önceden randevu al, sıra bekle. Bütün bunlar bizi çok uğraştırıyordu. Şimdi tek bir yerden işimizi rahatlıkla halledebileceğiz. Devletimizden Allah razı olsun.

BİZE HAYIRLI OLSUN DİYELİM
Ünal USLU: Bizim için kolaylık olur. Vatandaşlar önceden çok zahmetli bir süreçten geçiyordu. Artık tek bir çatı altından işlerini halledebilir. Emniyette sıra beklemesi yok, evrak toplaması yok. Böyle bir karar çok yerinde oldu. O yüzden memnunuz. Bize de hayırlı olsun diyelim.

EMNİYETTEN DAHA GÜVENİLİR OLUYOR
Merve TUNÇ: Ben ehliyetimi emniyetten yeni almıştım. Hem böyle daha güvenilir oluyor. Sıra ya da başka bir sorunla da hiç karşılaşmadım. O yüzden bu karar için bir şey diyemiyorum. Fakat vatandaşımız için hayırlı olsun.

Röportaj: Ali BİROL- Havanur SUBAŞI