Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı olan ve salı gününden beri elektrik ile suyu olmayan 35 köy yardım bekliyor.
Çanakkale’de, geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan fırtına ve kar yağışı, özellikle köylerde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle, Çanakkale genelinde 198 köy yolu kapanmış, birçok köyde elektriksiz kalmıştı. Çan ilçesine bağlı 35 köye, hala elektrik verilemedi. 31 aralık Salı günü öğleden sonra kesilen elektriklerin hala verilemediği köylerden birisi olan Semedeli Köyü sakinlerinden Mehmet Şevik, "Köyümüz 4 gündür karanlıkta. Bize verilen bilgiye göre, Yeniçeri köyü yakınlarında elektik hattında kopuk olmuş. Köyümüzün geneli hayvancılıkla geçinen bir köy. Köyde jeneratörü olanlar hayvanlarının sağımını yapıyor. Olmayanlar mağdur durumda. Sularımız yok. İnsanlar kar eritip su temin ediyorlar. Buzdolaplarında kışlık ihtiyaçlarını saklayanlar elektrik olmadığı için bozulan malzemelerini atmak zorunda kaldı. Köyümüzde yer yer 50 santimetre kar var. Bu karda kışta köyümüz 4 gündür karanlığa mahkum edildi. Hangi çağda yaşıyoruz? Yetkililer bir an önce bu sorunumuza çözüm bulsunlar" dedi.
Doğaca köyü sosyal paylaşım sitesinde bir fotoğraf yayınlayarak “Burası bir yol arabaların geçtiği insanların geçtiği ve bu yol 3 günden beri kardan kapalı yardım bekliyoruz. Elektrikler yok, sular yok. Yaşlılar evinden çıkamıyor, camiye bakkala gidemiyor. Lütfen yetkili arkadaşlar yardım bekliyoruz” duyurusunda bulundu.
MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer, "Çan’da yaklaşık 35 köyün elektriği kesik. Köy yollarında çalışmalar devam ediyor. Bizde iş makineleri ve teknik ekiple birlikte 4 gündür köylülerimizin mağduriyetini gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Arazide kopuk olan enerji nakil hatlarına kış şartları dolayısıyla ulaşım zor olduğu için çalışmalar sıkıntılı oluyor. Bir an önce köylümüzün elektriğine suyuna kavuşması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.