Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bir televizyon programında kendisini eleştiren Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’ya sert cevap vererek, “Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın bizi eleştirme hakkı yok. Öncelikle kendisinin Van için bir şeyler yapması lazım” dedi.
AK Parti seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, partisinin yaptığı çalışmaları hatırlattı. Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları hizmetleri tek tek söyleyen Kayatürk, ayrıca yapılacak olan projeleri basına aktardı. Açıklamalarında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın bir televizyon programında özellikle kendisini hedef alarak eleştirdiğini belirten Kayatürk, Başkan Kaya’nın hakkında söylediklerinin doğru olmadığını belirtti. Kayatürk, “Biz çalıştıkça özellikle HDP’nin, büyükşehrin belediye başkanı olsun, il başkanı olsun, eş başkanları olsun sık sık basına çıkıp bizleri özelliklede şahsımı hedef alarak açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Önceki gün bir televizyon programında, her halde Van’daki sorunları konuşacak, Van için yapabilecekleri bir şeyler var mı yok mu onu konuşacak diye Başkan Kaya’yı dinledim. Ama baktım ki Bekir Beyin konuşmasının başından sonuna kadar Burhan Kayatürk vardı. Kayatürk şunu söyledi, bunu yapıyor, AK Parti konutları yaptı ama şu sorunlar var. Anladım ki Bekir Beyin kafasını iyice karıştırmışız. Bundan da çok büyük bir mutsuzluk duymadığımı belirtmek isterim. Ancak benimle ilgili söyledikleri doğru değildir. Başkan Kaya konuşmasında, ‘Burhan Kayatürk, bir alışveriş merkezi sözünü verdi ama bunu yerine getirmedi’ dedi. Bizim sözünü verip de tek tek yerine getirdiğimiz yatırımların hiçbirine değinmek istemedi. O dönemde bizim seçim bildirgemizde 15-20 tane başlık vardı. Allah’a hamd olsun onların yüzde 85-90’ını biz yerine getirdik” dedi.
Konuşmalarında, daha önce kentte yaptıkları hizmetlere değinen Kayatürk, yapacakları projelerden de kısaca bahsetti. Bekir Kaya ve ekibinin işini gücünü bırakıp kendisiyle uğraştığını ifade eden Kayatürk, “Bekir Kaya ve ekibi diyor ki, ‘Burhan Kayatürk’ün bu projesi neden gerçekleşmedi? Niye gerçekleşmedi? Sizin yüzünüzden gerçekleşmedi. Siz kalkıp ta seçimden bir hafta önce sırf Kürt halkını kandırmak için ‘Biz seçimden hemen sonra özerkliğimizi ilan edeceğiz, ne pahasına olursa olsun bunu yapacağız’ derseniz kusura bakmayın kimse buraya 3 milyon dolar yatırım getirmez” ifadelerini kullandı.
Van’a büyük yatırımların gelmesi için öncelikle Van’ın HDP mantığından kurtulması gerektiğinin altını çizen Kayatürk, “Eninde sonunda Van’a büyük projeler gelecek ama önce Van’ın HDP mantığından kurtulması lazım. Ondan kurtulmadıkça, yatırımcı tehdit edildikçe, haraç toplandıkça, zorla insanlardan para alındıkça, insanlar kamplara götürülüp, kamplarda tek tek faturalar, çekler kesilip onlardan tehdit üzerine para alındığı zaman hangi yatımcı buraya gelir?” diye konuştu.
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın kendilerini eleştirme hakkı olmadığını belirten Kayatürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın bizi eleştirme hakkı yok. Öncelikli kendisinin Van için bir şeyler yapması lazım. Bekir Kaya’nın Van için yaptığı, sembol olacak tek bir projesi var mı? Van Spor’un düştüğü hal, utanç verici. Van Büyükşehir Belediyesi’ne yılda 48-49 trilyon para geldiği bir dönemde, Van Valiliği’ne bir trilyon bile gelmiyor. Ama bakıyoruz, bu paralar nereye gidiyor? İnsanlar paranın nereye gittiğini tahmin ediyor.”
7 Haziran’da tüm halkın sandık başına gitmesini ve özgür iradesini sandığa yansıtmasını beklediklerini ifade eden Kayatürk, seçilerin Van için, ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.