Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu Tiyatro Kulübü Neslihan Narmanlıoğlu’nun yazdığı Ferhat Raşit Kına’nın yönettiği “Her fidan bir yaşam” isimli çocuk oyununu Aziziye Şeker İlköğretim okulunda sahnelendi.
Çocuk oyunu ve animasyon gösteriminin ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapılarak çeşitli oyunlar oynandı. Okulun öğretmenleri daha önce okullarında bu tarz etkinliklerin yapılmadığını dile getirerek böyle etkinliklerin çocukların çevreye karşı duyarlı olmasında çok etkili olduğunu ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
Oyunun yönetmeni Ferhat Raşit Kına amaçlarının doğa ve ağaç sevgisini sanatla buluşturup, çocuk tiyatrosu aracılığıyla anlatmak olduğunu söyledi.
Şeker ilköğretim okuluna yaptıkları etkinlikteki amaçlarının çocukları çevreye karşı bilinçlendirmek olduğunu dile getiren ER-VAK Gençlik Komisyonu Başkanı Emre Çomaklı, “Başta komisyonumuzun üyeleri olmak üzere Şeker İlk Öğretim Okulunun değerli öğretmen ve öğrencilerine, Şehrimizin yeşillenmesine büyük katkısı olan Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de komisyonumuz adına tüm annelerimizin anneler günün kutluyorum’’ şeklinde konuştu.
Etkinlik öğrencilere fidan hediye edilerek sonlandırıldı.