Uzay KESMEN  / İstanbul,() CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alibeyköy Meydanı'nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, “Burada bilinçli olarak elektriği kestiler. Sanıyorlarki biz burada miting yapmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir provokasyona alet olmayacağız" dedi.

“BİLİNÇLİ OLARAK ELEKTRİĞİ KESTİLER"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Eyüp, Alibeyköy Meydanı'nda halka seslendi. Seçim otobüsü üzerinden meydanda toplanan halka hitap eden Kılıçdaroğlu, “Burada bilinçli olarak elektriği kestiler. Sanıyorlar ki biz burada miting yapmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir provokasyona alet olmayacağız. Açık yüreklilikle, dürüst bir şekilde 7 Haziran'a kadar yolumuza devam edeceğiz. CHP iktidarında onlar miting yaptığı zaman elektrikleri biz söndürmeyeceğiz. Uygar insanlar gibi onlarda mitinglerini yapacak. Buna izin vereceğiz. Onlar duysunlar bizim ne kadar dürüst ve namuslu olduğumuzu" dedi.

“YOKSULLUĞU BU TOPRAKLARDA TARİHE GÖMECEĞİZ"

Türkiye'nin çok fazla sorunu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “6 milyon 200 bin işsizi var Türkiye'nin. 17 milyon yoksulu var Türkiye'nin. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklisi var Türkiye'nin. Yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyelisi var Türkiye'nin. 2 milyon Suriyeliye harcanan 5.5 milyar dolar. Türkiye karanlık bir yere doğru gidiyor. Ama biz yaşanacak bir Türkiye duymak istiyoruz. Biz el ele, omuz omuza güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek istiyoruz. CHP iktidarında hiçbir aile, 3 milyon 750 bin hane biz yoksuluz demeyecek. Yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz. Sözüm sözdür" ifadelerini kullandı.

“SEN ÖNCE KENDİ ÜLKENDEKİ 6 MİLYON 200 BİN İŞSİZE İŞ VER"

Parlamentoya bir yasa tasarısı sunulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yabancıların istihdamı hakkında kanun tasarısı. Sen önce kendi ülkendeki 6 milyon 200 bin kişiye iş ver. Yabancıya gelince Allah Kerim. Sen onu bırakmışsın, yabancılara nasıl iş vereceğiz diye meclise kanun getiriyorsun. Bütün işsizlere bunu söyleyin. Bu hükümetin size faydası yok. Bu hükümet size iş bulamaz" sözlerini kaydetti.

“KPSS SINAVINA GİRMEDEN DEVLET MEMURU OLUYORLAR"

Kılıçdaroğlu, “Bu hükümetin mahtumlarının çocukları, KPSS sınavına girmeden otomatik olarak devlet memuru oluyorlar. Sana bu imkanı sağlamayacaklar. Biz yoksullar ve ezilenler için çalışacağız. Esnaf için, çiftçi için, alın teri döken herkes için çalışacağız. Kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmayacağız. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Çünkü bizim için yandaş yok. Bizim için vatandaş var. Biz vatandaş için çalışacağız" diyerek sözlerine son verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından havai fişek gösterisi yapıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberinde miting alanına gelen Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül seçim otobüsünden halkı selamladı.

(FOTOĞRAFLI)