Samsun’da sokağın nabzını tutan Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV, vatandaşlara "En çok et mi, tavuk mu tüketiyorsunuz?" diye sordu. Bakalım Samsunlular tercihini hangisinden yana kullanıyor.

İşte yanıtlar:
NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Mehmet AKBAŞ: Ben genellikle et yemeği tercih ediyorum. Çünkü tavuğun ne olduğu belli değil. Eti çok seviyorum ama emekliyiz. O yüzden eti bayramdan bayrama alıyoruz. 

HASTALIKLI VE MİKROPLU 

Hikmet AMANVERMEZ: Genellikle kırmızı eti tercih ediyorum. Tavukların hastalıklı, mikroplu olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle sağlık açısından tüketilmesini önermiyorum. Köy tavuğu belki yenilebilir ama piyasada satılan tavuklardan iğreniyorum. O yüzden yersem et yiyorum. Eti de ayda 2 veya 3 kilo tüketiyorum.  

HİÇBİRİNİ TERCİH EDEMİYORUM

Selami ÇAMAŞ: Hiçbirini tercih edemiyorum. Çünkü ekonomik durumumuz çok kötü. Bu düzen, bu ekonomi böyle devam ettiği sürece hiçbir şey alınamaz. Bırak eti, tavuk yemeğe bile ilk önce para olacak. Para olmayınca yenilmiyor. 

BEYAZ ET SAĞLIĞA YARARLI 

Hacı Aslan DEMİR: Benim için fark etmez. Ben hem kırmızı eti hem de tavuğu seviyorum. Fakat sanırım daha çok tavuk tüketiyorum. Hem maddi açıdan hem de sağlık açısından daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Doktorlar genellikle beyaz et tercih etmemiz gerektiğini söylüyor. 

TAVUK ETİNE GÜVENMİYORUM

Süleyman KOÇKAN: Tavuğa güvenmediğim için eti tercih ediyorum. Televizyon ve sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla tavuğu sağlıklı ve güvenli bulmuyorum. Eti de çok sık tükettiğim söylenemez ama çok severim. Haftada 2 veya 3 kez tüketmeye çalışırım. 

NEREDE YEDİĞİMİZ ÖNEMLİ

Bülent TAŞKIN:  Tavuğu daha sık tüketiyorum. Tabi ki ilk olarak nerede yediğimiz önemli. Çünkü her yerin etine ve tavuğuna güven olmuyor. Sağlıklı beslenebilmek için hem tavuk hem de et tüketilmeli. İşim gereği tavuğu daha sık tüketiyorum. 

KIRMIZI ET DAHA SAĞLIKLI 

Hayrettin AYDIN: Et yemeği tercih ediyorum. Çünkü etin daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Haftada birkaç kez mutlaka tüketiyorum. 

ET DAHA ORGANİK, SAĞLIKLI 

Dursun AYDIN: Etin daha sağlıklı olduğuna inandığım için et tüketiyorum ve tavuğu sağlıklı bulmuyorum. Etler daha organik oluyor. Ben haftada en az 4 kez et yerim. Et, birçok minerali içerisinde barındırıyor. Sağlığımız açısından çok önemli bir besindir. 

ETİN PROTEİNİ FAZLA 

Yusuf AYDIN: Etin içinde protein daha fazla olduğu için tavuğu çok sık tüketmiyorum. Genellikle et tükettiğimi söyleyebilirim. Tavuğun artık içinde ne olduğu, nasıl olduğu belli değil. Kırmızı et daha sağlıklı. 

DAHA SAĞLIKLI

Meriç ÖZDEMİR: Tavuktan ziyade etin daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için haftada en az 2, 3 kez tercih ediyorum. Büyük marketlerde tavukların tarihi geçmiş olabiliyor. O zamanlar tavuk almıyorum ama tavuğu da nadir tükettiğim olabiliyor. 

TAVUKLARA GÜVEN YOK

Ali Fikret ATEŞELİ: Muhakkak et diyorum. Tavuk önceden zahmetli bir işti. O yüzden çocukluğumuzda ete daha çok alıştık. Doktorlar sağlık açısından beyaz et tüketin diyorlar ama günümüzde ki tavuklara güven olmuyor. 

CANIM BİLE ÇEKMİYOR 

İbrahim UZUN: Benim babam da eti çok sık tüketirdi. O yüzden ben de öyle alıştım. Eti çok sık tüketiyorum. Tavuk etinin ne olduğu belli değil. Canım bile çekmiyor. Güvendiğim bir kasabım var. Oradan kırmızı et alıyorum. Hem tadı güzel oluyor hem de güveniyorum. 

Hande ONAT -  Ebru ÖZÜRK