Voleybol Bayanlar 2. Ligi Final Grubu şampiyonluk maçında Salihli Belediyespor, Halkbank’ı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. 50. Yıl Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setleri 25-17, 25-16, 18-25, 25-18 sonuçlandı.
İki takımın sahaya el ele tutuşarak çıkması ve birlikte takım fotoğrafı vermesi salonu dolduran voleybolseverlerden alkış aldı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende, Salihli Belediyespor’un şampiyonluk kupa ve madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda verdi.
Antrenör Gül İlter yönetimindeki Salihli Belediyespor, lig etabında oynadığı 20 maçın ardından, yarı finalde 3, final etabında 3 maç olmak üzere bu sezon oynadığı toplam 26 maçtan galibiyetle ayrılarak sezonu namağlup tamamladı ve büyük başarıya imza attı.
Maç sonunda açıklama yapan İlter, mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu şampiyonluğu hak ettiğimizi gösterdik. Çok çalıştık, çok iyi mücadele ettik ve emeğimizin karşılığını aldık. İnşallah 1. Lig’de de kalıcı olacağız. Çok karakterli, soğuk kanlı sporcularım var. Bir seti kaybettiğimizde diğer sette hemen toparlanıyoruz. Namağlup kırılması çok zor bir başarıya imza attık. Bu noktaya gelmek için çok savaştım. Bizler Atatürk’ün kızlarıyız. Başta Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya, Salihli Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Özbaş’a, yönetim kurulu üyelerine, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan 45.5 Taraftar Grubu’na, Salihli halkına teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.
Final grubunda oynanan maçların ardından birinci Salihli Belediyespor ile ikinci Halkbank 1. Lig’e çıkan takımlar oldu. Final grubunda Karşıyaka Asrın Grup üçüncü, Bolu Belediyesi ise dördüncü oldu.