"İçim yanıyor, benim yavrumu hiç ettiler. Günahsızdı benim yavrum. Bu çeteler benim kızımı kullandı ve öldürdüler. Tutuklanan Tarık Onan ile ilişkisi olduğu yalandır. Kızım ona, 'ağabey' diyordu. İnsan ağabey dediği biriyle öyle bir şey yapmaz. Kardeşi V.O. ile sevgililerdi, çok sevdiğini söylüyordu. Kızımı aracı yaptılar, kurye olarak kullanıp işlerine alet ettiler. Tarık denilen şahsın sırlarını bildiği için kızımı öldürdüler. Ben bu işi bir kişinin yaptığına inanmıyorum, bunlar çeteler. Kızım en son ölmeden bir gün önce yanımdaydı. Tehdit aldığını söylüyordu. Sanki öleceğini biliyormuş gibi benimle vedalaştı. Benim ciğerim yandı, başka analar ağlamasın. Bunları besleyip geri bırakıyorlar. cezaevinden çıkınca yine cinayet işliyorlar. Bunların asılmasını istiyorum. Ben bu insanlardan şikayetçiyim. Kadın cinayetlerinin önüne geçsinler, 'dur' desinler artık."

Cinayet anını cep telefonu ile kaydetti

Polis cep telefonunu incelemeye aldı. Yapılan incelemede polis ses kayıtlarının olduğunu gördü. Polis ses kayıtlarını tek tek incelemeye aldığında bir kayıtta "Seni öldüreyim mi, ağzına silahı sokayım mı" dedikten sonra tek el silah sesi geldiği ve bir daha ses çıkmadığını belirledi. Polis kaydın yapıldığı tarihi kontrol ettiğinde genç kızın ölü olarak bulunmasından dakikalar önce kaydedildiğini belirledi. Polis bu ses kaydı üzerine Minaz'ın en son kiminle görüştüğünü tespit etmek için çalışma başlattı.


  Öldürdü, kıyafetini değiştirip morga gidip ağladı

  Polis yaptığı çalışmada genç kızın öldürülmeden önce Tarık O. (32), Muhammet Ö. (19), Tahsin S. ve Murat T. (45) ile bir barda eğlendiğini daha sonra da Tarık O.'nun Minaz'ı otomobili ile eve bıraktığını ancak bir süre sonra genç kızın tekrar Tarık O.'nun yanına geldiğini, bu sırada ise genç kızın telefonu çaldığını telefonunun otomatik olarak ses kaydına başladığı, karşıdaki kişinin telefonu kapattığı ancak Minaz'ın telefonu kapatmayı unuttuğunu bu anda ise Tarık O.'nun genç kıza "Seni öldüreyim mi, ağzına silahı sokayım mı" deyip ağzına silahı sokup tek el ateş ederek genç kızı öldürdüğünü belirledi.
  Ayrıca polis, Tarık O.'nun kızı vurduktan sonra kanlı kıyafetlerini değiştirmek için eve gittiği, sonra da Hastane morguna gelerek burada ağladığını ortaya çıkardı.

  Polis olaydan 10 saat sonra katili yakaladı
  Polis yaptığı bu tespitlerin ardından zanlıları yakalamak için operasyon başlattı. Ceyhan ilçesinde 4 noktaya yapılan operasyonda zanlılar tek tek yakalandı. Emniyete götürülerek sorguya alınan zanlılardan 3 kişi genç kızı en son Tarık O.'nun otomobiliyle eve götürdüğünü söyledi. Otomobilde yapılan incelemelerde Minaz'a ait dokular tespit edildi. Ayrıca olaydan sonra otomobile binip eve gittiği için araçta kan lekelerine de rastlandı. Ancak buna rağmen Tarık O. genç kızı öldürmediğini söyledi.

 Cinayetten cezaevinde yatıyordu izinli çıktı
Bu arada, polis katil zanlısının 2009 yılında bir cinayet olayına karıştığı için Osmaniye Cezaevi'nde yattığını, kapalı cezaevinden kısa süre önce açık cezaevine çıktığını, olaydan birkaç gün önce cezaevinden izinli çıktığını, 31 Ekim günü de izninin biterek Osmaniye Cezaevi'ne tekrar döneceğini belirledi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında genç kızın yakınları zanlıya tepki gösterdi. Zanlılardan Tarık O. tutuklanırken, diğer zanlılar savcılıktan serbest kaldı.