Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından 13 branşta spor etkinliklerinin düzenleneceği bildirildi.

Üniversite öğrencileri ile vatandaşların uzman eğitmenler tarafından spor yapmalarını sağlamayı amaçlayan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, İnönü Üniversitesi Akademi Spor Kulübü ile ortaklaşa olarak fitness, oryantiring, yüzme, jimnastik, tenis, hentbol, futbol, badminton, voleybol, basketbol, tekvando, pilates (step-aerobik) ve judo branşlarında spor etkinlikleri düzenleyecek.

18 Kasımda başlayacak olan spor etkinlikleriyle ilgili olarak açıklamada bulunan İnönü Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, “İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile İnönü Üniversitesi Akademi Spor Kulübü tarafından ortaklaşa olarak 13 spor branşında etkinlik düzenleyeceğiz. Spor etkinlikleri kapsamında hem öğrencilerimizin hem de Malatya halkının uzman ve deneyimli hocalar nezaretinde spor yapmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Özbağ, her spor branşının başında genel koordinatör olarak akademisyenlerin bulunacağını kaydederek, kayıtların devam ettiğini belirtti.

Özbağ, spor etkinlikleri dışında, “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz, Obezite ve Egzersiz, Diyabet ve Egzersiz” projelerinin olduğunu ve ilerleyen günlerde bu projeleri de hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.